Echipa CSM U Oradea a avut trei reprezentanţi la ediţia din acest an a All Star Game-ului baschetului masculin românesc, eveniment care s-a desfăşurat duminică seară, la Sala Dinamo din Bucureşti.

În cadrul evenimentului, selecţionata Sudului a învins-o pe cea a Nordului cu scorul de 114-111. Evenimentul însă a fost bogat în acţiuni la care au participat atât jucătorii, cât şi copiii respectiv legendele baschetului românesc.

Partida în sine a fost orientată asupra spectacolului, nivelul ofensiv fiind ridicat. De altfel, rezultatul final confirmă acest aspect, prin numărul mare de puncte marcate de ambele selecţionate. Nemanja Milosevic, de la Energia Târgu-Jiu, a fost desemnat MVP-ul meciului.

CSM U Oradea a fost reprezentată în echipa Nordului de antrenorul Cristian Achim, aflat la cea de-a treia participare consecutivă, precum şi de jucătorii Vujadin Subotic (la prima prezenţă) şi Daniel Dillon (la a doua prezenţă). 

Conform site-ului clubului CSM Oradea, Subotic a totalizat 14 puncte, 3 pase decisive, 3 intercepţii şi 2 recuperări în 21 minute de joc, iar Dillon a terminat cu 12 puncte, 4 pase decisive, o recuperare şi o intercepţie în 16 minute pe parchet.

De menţionat că la eveniment au participat şi alţi doi jucători născuţi şi formaţi baschetbalistic la Oradea. Este vorba despre Laszlo Lazar şi Titus Nicoară.

Subotic a participat la concursul de aruncări de trei puncte. Căpitanul CSM-ului a reuşit să se califice în finala acestui concurs, adjudecat de către Marius Runkauskas. În schimb, concursul de slam dunk a fost adjudecat de către Louis Darby.

De asemenea, au fost organizate şi momente de reamintire a câtorva dintre legendele baschetului românesc, iar în pauzele din timpul meciului s-au desfăşurat concursuri destinate publicului, dar şi copiilor, respectiv veteranilor.

Evenimentul, de gală, a fost ultimul moment de relaxare pentru jucătorii şi antrenorii implicaţi în baschetul masculin românesc. De acum, urmează startul play-off-ului, unde concentrarea şi efortul fizic vor lua locul relaxării.