Achiziţie importantă făcută de Spitalul Municipal "Ep. Nicolae Popoviciu" din Beiuş. Joi a fost recepţionat un Computer Tomograf performant, care va deservi peste 100.000 de locuitori din zonă. 

Potrivit unui comunicat transmis de Kovács Zoltán, responsabil de comunicare şi relații mass-media din Primăria Beiuş, aparatul a fost pus în funcţiune pe 21 aprilie, "prin instalarea injectomatului care asigură dozarea substanţelor de contrast, necesare pentru a determina mărirea contrastului natural al vaselor şi anumitor organe, având ca rezultat stabilirea unui diagnostic corect".

Recepţia şi "predarea" pentru folosinţă a noii capacităţi de investigare imagistică a avut loc joi, în prezenţa conducerii Spitalului Judeţean Oradea, a Spitalului Municipal Beiuş, precum şi a personalului ce va deservi echipamentul CT. Suportul tehnic şi instruirea personalului beiuşean au fost făcute de specialiştii de la Secţia de Imagistică a Spitalului Judeţean.

"Această nouă facilitate a spitalului beiuşean, care deserveşte o populaţie de circa 100.000 de oameni din depresiunea Beiuşului, se înscrie în coordonatele de dezvoltare şi eficientizare a actului medical performant, pentru a asigura un tratament adecvat în funcţie de patologie - cazurile mai complexe fiind dirijate la Spitalul Judeţean, UPU Oradea, iar cele ce pot fi soluţionate local, rămânând la Beiuş", mai arată comunicatul.

"Prin această facilitate se creează o posibilitate oportună de efectuare a investigaţiilor uzuale ale pacienţilor cronici din zonă, care nu vor mai fi obligaţi să parcurgă drumuri lungi şi anevoioase la alte centre de investigare, mai ales că, în starea lor fragilă de sănătate, se fac deosebit de dificil aceste deplasări. Şi nu în ultimul rând, urmărirea pacienţilor internaţi pe diverse patologii va permite creşterea complexităţii cazurilor tratate în spitalul beiuşean", mai arată comunicatul.

Achiziţia se afla de mai multă vreme în atenţia autorităţilor din Beiuş. În urmă cu 3 ani s-a analizat posibilitarea transferării unui echipament de diagnostic de la Spitalul Judeţean dar, cum nu exista un spaţiu adecvat (date fiind condițiile speciale de folosință a unui asemenea aparat), au demarat procedurile pentru asigurarea acestuia.

Până la urmă, dezideratul a fost împlinit. Joi, CT-ul a fost instalat într-un spaţiu amenajat din fonduri proprii ale spitalului în zona în care funcţionase anterior blocul alimentar, aparatul fiind achiziţionat cu ajutorul unei finanţări în valoare de 3 milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii.

"Intergrarea secţiei de imagistică în circuitul funcţional al CPU şi al spitalului este un pas important în modernizarea accelarată a unităţii spitaliceşti, pornită în actualul mandat al managementului, ce are ca ţintă o asistenţă medicală de secol XXI, pentru sănătatea tuturor locuitorilor din Ţara Beiuşului", încheie comunicatul.