Fost membru PDL, apoi PNL, după comasarea celor două partide, iar anul trecut instalat cu forţa la şefia PMP Bihor, arhitectul Cristian Puşcaş s-a înscris în PSD Bihor. Anunţul a fost făcut vineri, de liderul filialei, Ioan Mang. 

"Cristian Puşcaş este membru PSD de la sfârşitul lunii mai. A venit dumnealui spre partid", a declarat Mang. Acesta îl consideră pe arhitect un membru valoros, pe care îl va folosi "pentru a întări organizaţia de municipiu". Întrebat de BIHOREANUL dacă i-a şi dat arhitectului vreo funcţie, Mang a spus "încă nu". 

Totodată, Mang a fost întrebat dacă Puşcaş ar putea fi următorul candidat al PSD la Primăria Oradea, dar şeful social-democraţilor s-a ferit să facă o previziune de acest gen, spunând doar că speră că la următoarele alegeri locale PSD va avea mai mulţi candidaţi. "Nu ca în 2016, să ne rugăm de oameni", a spus Mang.

Contactat de BIHOREANUL, Cristian Puşcaş susţine că s-a înscris în PSD pentru că simte că se regăseşte aici. "De când a intrat la guvernare, PSD a demonstrat, cu bune şi rele, că este preocupat în mod real de creşterea nivelului de trai al românilor. Eu mă regăsesc în asta şi cred că prin aportul meu, background-ul meu şi experienţa mea, pot să contribui la implementarea acestui proiect politic", a declarat Puşcaş. El a mai precizat că n-a avut pretenţia nici unei funcţii: "N-am venit să cer, am venit să ofer".

Cristian Puşcaş s-a înscris în PDL în 2001, partid din partea căruia a fost consilier local al Oradiei şi un contestator vehement al primarului Ilie Bolojan. După ce PDL şi PNL au fuzionat, Puşcaş a devenit liberal, dar, aşa cum a mărturisit ulterior, nu s-a regăsit în această formaţiune, aşa că a părăsit-o în ianuarie 2016.

În iulie anul trecut, Puşcaş a fost numit de conducerea centrală a PMP preşedinte la filiala judeţeană a acestui partid. Unii membrii PMP nu au fost, însă, de acord cu această numire şi chiar au înaintat o petiţie împotriva arhitectului. Urmarea: în două săptămâni, a fost înlocuit la şefia PMP Bihor cu deputatul ex-PPDD şi UNPR Ioan Hulea. Deşi se aştepta să fie unul dintre candidaţii PMP Bihor la alegerile parlamentare, Puşcaş nu s-a regăsit pe listele formaţiunii.

Pe de altă parte, preşedintele PSD Bihor a mai spus că partidul pe care îl conduce este tot mai atractiv. "Vine foarte multă lume spre PSD şi foarte mulţi intelectuali, medici, farmacişti, profesori", a spus Mang, fără să mai dea însă alte nume.