În weekendul trecut, parcarea Era Park din Oradea a fost gazda celei de-a cincea ediţii a Dacia Varadinum, un eveniment dedicat pasionaţilor şi colecţionarilor de automobile Dacia şi Renault. Au fost expuse 101 de maşini venite din diverse judeţe ale României, precum Bihor, Argeş, Prahova, Cluj, Arad, Ilfov sau Braşov, dar şi din alte țări: Ungaria şi Polonia.

Evenimentul a fost un prilej de întâlnire şi socializare pentru iubitorii acestor mărci şi a oferit ocazia proprietarilor de a expune modele diverse, de la clasicele Dacii 1310, până la mai recentele Dacia Duster sau Dacia Logan. 

De asemenea, şoferii şi-au împărtăşit experienţele curioşilor, au discutat cu vizitatorii despre detaliile tehnice şi istoricul vehiculelor. 

Vizitatorii au avut ocazia să interacţioneze direct cu proprietarii maşinilor expuse, să afle mai multe detalii despre aceste vehicule şi să voteze modelul preferat. 

Cei mai mulți expozanți au venit din România, însă au fost expusă și câte o mașină din Polonia și Germania și trei din Ungaria. Modele prezentate în cadrul Dacia Varadinum au fost: Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia 1310, Dacia 1410, Dacia 1410 Sport, Dacia 1304 (papuc), Dacia Nova, Dacia Supernova, Dacia Solenza, Dacia Logan, Renault 12, Dacia Sport Cabrio, Renault 12 G, Renault 12 break 4x4, R12 automatic.

Fiecare maşină a avut un număr de identificare. Prin bilețele puse într-o urnă, vizitatorii au decis că autoturismul Dacia 1310 al orădeanului Sergiu Alb este cel mai apreciat model, astfel că a primit trofeul "Flexul de Aur", un premiu de popularitate.

„A ieşit un eveniment mai mare faţă de anul trecut, a prins bine la public. Oamenii au stat la poveşti cu participanţii, au aflat detalii despre maşinile expuse", a spus Claudia Herpuţ, membră a Asociaţiei Varadinum.

Evenimentul a fost organizat de Dacian Fifanu, Rafael Herpuţ şi Vlad Tarce şi a atras 101 de autoturisme, mai multe ca în ediţia de anul trecut, când au fost expuse 87 de automobile Dacia. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!