Senatorul PDL Gavrilă Ghilea a acuzat, joi, PSD că se foloseşte de mesaje mincioase în campania electorală. Ghilea s-a referit la pliantele "Klaus Iohannis vrea să îţi taie pensia!", distribuite prin intermediul Poştei Române pensionarilor.

Potrivit PDL-istului, din cauză că mesajul pliantelor este mincinos, distribuirea acestora a fost interzistă de Birourile Electorale Judeţene, în urma unor plângeri ale ACL, din Brăila şi Dolj. Nu şi de cel din Bihor. "Din nefericire, BEJ Bihor a analizat cu superficialitate sesizarea ACL cu privire la distribuirea acestor pliante, considerând că acestea ar conţine "doar o înşiruire de afirmaţii publice ale candidatului ACL" prin care nu s-ar aduce atingere imaginii sale", a spus Gavrilă Ghilea.

Senatorul arată, în schimb, că afirmaţiile citate în pliante au fost scoase din context şi că au fost făcute în 2010, aşadar nu au nicio legătură cu campania electorală din 2014. "În programul electoral al candidatului ACL, Klaus Iohannis, nu se regăsesc măsuri economico-sociale privind diminuarea veniturilor populaţiei", a completat Ghilea.

Drept replică, Ghilea s-a întrebat cum era dacă şi ACL s-ar fi folosit de afirmaţii mai vechi ale PSD-iştilor. "Mă întreb care ar fi fost reacţia PSD dacă materialele electorale ale ACL ar fi citat copios declaraţiile din 2010 ale preşedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, care îl compara pe actualul candidat la preşedinţie Victor Ponta cu "un cârlan fără minte"? Sau care ar fi fost reacţia PSD Bihor dacă "faptele de arme" din anul 2012 ale liderului său judeţean, din cauza cărora şi-a încetat mandatul ministerial după numai opt zile (plagiatul lui Ioan Mang, n.r.), ar fi fost sursă bibliografică pentru campania prezidenţială din toamna anului 2014?", a spus acesta.

În fine, considerând că nu este normal ca Poşta să fie implicată în împărţirea unor astfel de pliante, Ghilea a afirmat: "ACL somează public Poşta Română, în special Oficiul Teritorial Bihor, condus de soţia liderului PSD Oradea (Ovidiu Mureşan, n.r.), să nu se mai lase folosită drept instrument de propagare a mesajelor mincinoase şi să înceteze imediat distribuirea pliantelor mincinoase ale PSD".

Zilele trecute, Poşta Română a remis un comunicat precizând că distribuirea de pliante către anumite segmente de clienţi este un serviciu al companiei, numit Postmesager Plus, şi că toţi solicitanţii, persoane fizice sau juridice, pot accesa pe bază contractuală aceste servicii. Totodată, Poşta Română a precizat că astfel de practici au existat şi în campaniile electorale anterioare.