Un aragaz lăsat în funcţiune şi nesupravegheat a provocat un incendiu devastator la o casă de pe strada Ciprian Porumbescu din Valea lui Mihai, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, 11 pompieri militari au intervenit timp de aproximativ o oră şi 40 de minute pentru a stinge flăcările care ardeau violent în bucătărie şi la acoperişul casei. Ei au folosit în misiune două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi au reuşit să evite extinderea flăcărilor la celelalte camere.

"Flăcările au afectat acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi şi mobilierul din bucătărie", a precizat căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Pe de altă parte, sâmbătă la prânz, pompierii orădeni au intervenit şi la stingerea unui incendiu produs într-un apartament aflat la etajul 4 dintr-un bloc de pe strada Aleea Călinului din municipiu. În mai puţin de 15 minute, militarii au reuşit să stingă flăcările, limitând pagubele la două aparate electrocasnice şi la un corp de mobilier. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.