Un incendiu violent a mistuit acoperişul şi mansarda unei vile din satul bihorean Pietroasa, marţi dimineaţă.

Pompierii au fost alertaţi la ora 6.15, iar când au ajuns la locul indicat echipajele Staţiei de Pompieri Ştei, flăcările înalte de 4-5 metri ameninţau să cuprindă întreaga casă. "Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pe care le-au realimentat cu apă din Crişul Pietros, aflat în apropiere, misiunea desfăşurându-se în condiţii dificile, la o temperatură de aproximativ -18 grade Celsius", a declarat căpitanul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Militarii au reuşit să stingă incendiul în jurul orei 9.25, reuşind să evite propagarea lui la restul locuinţe. Totuşi, flăcările au distrus acoperişul întins pe o suprafaţă de 250 mp şi bunurile din mansardă. "Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de coşul de fum deteriorat", a mai spus Roşca.

Din fericire, nu au existat persoane rănite. Casa însă va avea nevoie de serioase renovări, mai cu seamă că şi apa folosită de pompieri pentru stingerea incendiului a distrus din bunuri. Potrivit unor localnici, vila aparţine Alinei Dolga, inspector în Primăria Pietroasa şi fiica unui fost consilier local PDL.