Mai mulţi voltijori din Bihor, adică sportivi care execută acrobaţii pe cai, vor participa sâmbătă la Cupa Federaţiei Ecvestre Române la Voltije, care va fi organizată aproape de Oradea, la baza sportivă Horse Heaven din satul Leş.

Evenimentul este organziat de Clubul Sportiv Equs Art, singurul club ecvestru din județ care predă lecţii de voltijă copiilor talentaţi.

Voltija este un sport al eleganţei, în care un acrobat combină elemente de gimnastică şi de balet pe spatele unui cal, în timp ce acesta se află în mişcare.

Printre participanţi se vor număra sportivi din alte județe şi câteva bihorence, care se antrenează alături de instructorii şi caii clubului Equs Art.

„Voltijorii sunt cei mai curajoşi dintre gimnaşti şi fac exerciţii incredibile pe caii aflaţi în mers la pas sau galop. Temele muzicale şi coregrafia diversă vor capta atenţia privitorilor. Concurenţii îşi vor demonstra talentul în probe individuale, de perechi şi echipe", a spus Daciana Sabău, preşedinta Clubulului sportiv Equs Art, potrivit unui comunicat transmis de organizatori.

Competiția va începe sâmbătă la ora 10 și se va încheia în jurul orei 13, la baza sportivă de pe Calea Miersig nr. 25R. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!