Zeci de voltijori, adică sportivi care execută acrobaţii pe cai, vor participa la Cupa României la voltija care va fi organizată, sâmbătă, în Şanţul Cetăţii.

Evenimentul va avea loc în premieră în Oradea şi este organizat de Clubul Sportiv Equs Art, singurul club ecvestru din Bihor care predă lecţii de voltija copiilor talentaţi.

Voltija este un sport al eleganţei, în care un acrobat combină elemente de gimnastică şi de balet pe spatele unui cal, în timp ce acesta se află în mişcare.

Printre participanţi se vor număra şi câteva orădence talentate, care de un an se antrenează în fiecare săptămână pe spatele calului Poker alături de instructorii clubului Equs Art.

Concurenţii vor participa, pe categorii de vârstă, la trei probe, şi anume proba individuală, proba de perechi şi proba pe echipe. 

Potrivit organizatorilor, la competiţie au confirmat prezenţa cluburile Romsilva Timişoara şi Incitato Cluj. Competiţia se va desfăşura sâmbătă, între orele 11 şi 13, intrarea fiind liberă.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Muzeului Cetăţii Oradea şi al Federaţiei Ecvestre Română.

Citeşte pe aceeaşi temă şi articolul: Gimnastică pe cai: Amatorii de echitaţie pot învăţa acrobaţii ecvestre la doi paşi de Oradea (FOTO / VIDEO)