O acţiune amplă în care au fost implicaţi 32 de poliţişti din Bihor, dar şi reprezentanţi ai altor instituţii, a avut loc joi în zona Aleşd.

Conform unui comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa, în total, au fost legitimate 132 de persoane, au fost verificate 98 de autovehicule şi 8 societăţi comerciale şi agenţi de pază.

"În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 88.935 de lei. De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere, din care 3 pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi unul pentru conducere sub influenţa alcoolului şi a fost reţinut un certificat de înmatriculare pentru I.T.P expirat", arată comunicatul.

Între altele, au fost confiscate faptic sau valoric, după caz, 40 de metri cubi de lemn de foc, specia molid, în valoare de 5.560 de lei, 7,6 metri cubi de lemne de foc, specia jugastru, în valoare de 1.210 lei, 5,38 de metri cubi de lemne de foc, specia fag, în valoare de 910 lei, şi 40 de metri cubi de lemn rotund, de esenţă molid, în valoare de 5.560 de lei.

Aproape 88 de metri cubi de lemne fără documente legale au fost confiscaţi faptic şi valoric de la o singură societate comercială cu sediul în localitatea bihoreană Munteni.

"S-a constatat că, în perioada 4 – 25 august a.c., agentul economic ar fi expediat, fără avize de însoţire, 40 de metri cubi de lemn rotund, specia molid. Totodată, s-a constatat că agentul economic deţinea, în depozitul societăţii, fără documente de provenienţă legală, alţi 40 de metri cubi de lemne de foc, specia molid şi 7,6 metri cubi de lemn rotund, specia jugastru" (foto), mai precizează informarea.

Compania a fost amendată cu 10.000 de lei, iar lemnul găsit – în valoare de 12.330 lei – a fost confiscat.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, acţiunea de joi s-a derulat între orele 8 şi 12, fiind implicaţi 32 de poliţişti din Bihor, de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Rutier, poliţişti de ordine publică şi de la structura rutieră din cadrul Poliţiei oraşului Aleşd, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, de reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Oradea şi ai Gărzii de Mediu Oradea.

Controalele au avut drept scop prevenirea şi combaterea delictelor silvice, siguranţa traficului rutier şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţilor locale.