Acțiune inedită a angajaților companiei Termoficare Oradea. În perioada 21-22 iunie 2018, aceștia participă la cea de-a treia ediție a evenimentului "2 Zile Fără Maşină", ce are ca scop promovarea în cadrul echipei a unui mod de viaţă sănătos şi totodată conştientizarea propriei responsabilităţi privind reducerea poluării, folosind transportul alternativ pentru deplasarea la locul de muncă.

Prin transport alternativ înţelegem orice mijloc de transport ce implică diminuarea utilizării de benzină şi motorină. Astfel, echipa Termoficării Oradea este încurajată să se deplaseze către  locul de munca  pe jos, cu bicicleta, trotineta sau folosind transportul în comun, arată un comunicat al companiei.

Statisticile arată faptul că gazele de eşapament sunt principala sursă de poluare a marilor oraşe, care afectează dramatic sănătatea oamenilor şi contribuie semnificativ la efectul încălzirii globale.

În lume, peste un miliard de oameni inspiră aer foarte poluat, în special cu monoxid de carbon şi dioxid de sulf, gaze rezultate din procesele industriale şi gazele de eşapament.

Creşterea spectaculoasă a numărului de autovehicule din ultimii ani a determinat ca partea pe care o au acestea în producerea poluării la nivel mondial să fie considerabilă.

Fiecare dintre noi poate contribui într-o măsură importantă la combaterea poluării folosind mijloacele non-motorizate de deplasare urbană, cu beneficii importante pentru propria stare fizică şi psihică, arată comunicatul.

În aceeași informare, reprezentanții Termoficare dau și un citat din Sir Arthur Conan Doyle, publicat în 18 Ianuarie 1896 în Revista Scientific American: "Când moralul a scăzut, când ziua pare întunecată, când munca devine monotonă, când nu prea mai aveţi speranţă, urcaţi în şaua bicicletei şi porniţi la drum, fără a vă gândi la nimic altceva decât la acea călătorie".