Albia râului Crişul Repede a fost curăţată de 30 de scafandri voluntari ai Clubului Nautilus, în centrul Oradiei, între Podul Intelectualilor şi Podul Sf. Ladislau. Timp de patru ore, scafandrii au adunat din Criş, printre altele, zeci de anvelope, deşeuri textile, saltele, materiale plastice, chiar şi o tastatură de laptop.

Demersul a fost organizat de Clubul de Scufundări Nautilus şi Asociaţia Exploratorilor Mediului Subacvatic Nautilus, în colaborare cu angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri.

"Săptămâna aceasta a debutat cu o acţiune civică inedită: scafandrii voluntari Nautilus au igienizat albia râului Crişul Repede. S-a acţionat pe un sector aflat în zona centrală a municipiului Oradea, greu accesibil, între Podul Intelectualilor şi Podul Sf. Ladislau", au anunţat Apele Române Crişuri pe pagina lor de Facebook.

Deşeurile adunate din Crişul Repede au fost colectate selectiv de către angajaţi din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bihor şi au fost trimise la groapa Ecologică a oraşului.

"Timp de  4 ore, cei 30 de scafandri au scos din apă nu mai puţin de 49 de anvelope, 2 mc de deşeuri textile, 3 saltele, materiale plastice, componente IT, materiale feroase, sticle şi produse casnice", transmite instituţia.