Cu prilejul ninsorilor care au înălbit Oradea în a doua săptămână din decembrie operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, a aruncat pe străzi peste o mie de tone de material antiderapant.

În prima zi de deszăpezire, adică în duminica alegerilor parlamentare, pe arterele orădene au fost împrăştiate 870 de tone de sare, 16 tone de clorură de calciu şi 200 metri cubi de nisip. De asemenea, pe străzi au ieşit 12 utilaje pentru pluguit. Trei zile mai târziu, la al doilea val de ninsoare, RER a utilizat cantităţi similare de sare şi nisip, însă a fost nevoit să intervină cu 17 utilaje de pluguit.

La ambele intervenţii, utilajele operatorului au curăţat străzile din Urgenţele 1, 2 şi 3. Conform regulamentului de deszăpezire al Oradiei, pe străzi din a patra categorie utilajele trec doar dacă circulaţia este de-a dreptul imposibilă.

În prezent, RER Ecologic Service are pe stoc 600 tone de sare şi 400 metri cubi de nisip.

În zilele cu ninsoare, orădenii sunt îndemnaţi să-şi parcheze maşinile cât mai aproape de borduri, astfel încât străzile să poată fi curăţate de zăpadă. De asemenea, cetăţenii sunt rugaţi să nu arunce zăpada curăţată de pe trotuare pe carosabil.