Oamenii valoroși trebuie celebrați cât sunt între noi și de aceea Clubul Rotary Insignis Oradea a ținut o ședință festivă la Primărie, aniversând-o pe Miorița Săteanu, care a împlinit recent 88 de ani.

Cetățean de onoare al Oradiei, care de-a lungul vieții a desfășurat numeroase activități civice, în unele fiind încă implicată, Miorița Săteanu, fostă președintă a Uniunii Femeilor Bihor, este - conform tinerilor care au celebrat-o - „un cetățean necesar”.

Membrii Rotary Insignis Oradea au ascultat-o pe venerabila octogenară vorbind despre viața ei și despre acțiunile comunitare desfășurate. De-a lungul anilor, aceasta a inițiat taberele „Ceata lui Pițigoi”, desfășurate în vacanța de vară pentru elevi orădeni, proiectul „Vreau să știu”, care a provocat elevii de liceu să dezbată idei din istorie, filologie, astronomie, speologie, muzică, arte vizuale și educație cetățenească (voluntariatul), sau „Podul Prieteniei interculturale”, un proiect cu activități lunare dedicat adulților.

Tot Săteanu a ajutat poeți și oameni de litere să-și editeze operele, a fost curator de expoziții de artă vizuală, în principal pentru artiști locali, și încă derulează proiecte destinate persoanelor vârstnice, sub sloganul „Cetățeni activi la puterea a treia”, prin care caută să inspire și să înalțe spiritul uman aflat la vârsta senectuții.

„În încheiere, doamna Miorița întrunește cu totul zicala că esențele tari se țin în sticluțe mici. Bucuria cu care dăruiește celor din jur este de-a dreptul contagioasă. Inima dânsei emană bunătate, zi de zi, comunității din care face parte. În concluzie, este un cetățean necesar”, a concluzionat Constantin Liviu Demeter, președintele Rotary Club Oradea Insignis.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!