Aproximativ 50 de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Chijic din comuna Copăcel s-au adunat vineri, 27 septembrie, pe terenul de sport al şcolii pentru a participa la activităţile organizate cu ocazia Zilei Europene a Sportului Şcolar, parte a proiectului Erasmus+ #BeActive2024. 

Elevii, atât din ciclul primar, cât şi din cel gimnazial, au participat la concursuri sportive, parcursuri aplicative şi jocuri organizate de profesoara de educaţie fizică şi sport, Adriana Turla, alături de cadrele didactice ale şcolii. Pe parcursul activităţilor, copiii şi-au demonstrat abilităţile fizice, s-au întrecut în mod sportiv şi au manifestat un puternic spirit de echipă.

Printre activităţi s-a numărat şi un meci de fotbal între clasele de gimnaziu care a testat abilităţile de colaborare ale elevilor.

Pe lângă distracţie şi competiţie, evenimentul a avut şi un rol educativ, încurajând un stil de viaţă activ şi sănătos.

"Distracţia şi emulaţia şi-au făcut din plin prezenţa, aducând cu ele bună dispoziţie, veselie, dorinţa de a fi cel mai bun şi satisfacţia de a fi fost, şi în acest an, activi, sportivi şi plini de energie", a transmis într-un comunicat de presă profesoara Adriana Turla.

Proiectul face parte din iniţiativa europeană coordonată de Hungarian School Sport Federation şi International Sport and Culture Association Danemarca şi are ca scop promovarea educaţiei fizice în cadrul Săptămânii Europene a Sportului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!