Militanţii USR Bihor nu sunt satisfăcuţi cu un răspuns primit din partea Gărzii Forestiere, instituţie pe care au sesizat-o la începutul lunii martie asupra dispariţiei a peste 1.000 hectare de pădure din zona Padiş în ultimii zece ani,

"Răspunsul Gărzii Forestiere este că în Padiş s-a exploatat ilegal un volum de 68 metri cubi, dar au fost semnalate cazuri de doborâturi de vânt şi atacuri de insecte", explică purtătorul de cuvânt al USR Bihor, Alex Flora, într-o comunicare remisă vineri presei locale, adăugând totodată că, potrivit Gărzii Forestiere, "golurile observabile în imaginile din satelit (n.r. – puse la dispoziţia acestei instituţii) sunt păşuni".

"Răspunsul Gărzii Forestiere nu este în măsură să ne mulţumească. "Păşunile" care se pot observa în imaginile din satelit nu au existat în urmă cu 10 ani, iar doboraturile de vânt şi atacurile gândacului de scoarţă nu pot explică dispariţia unei vaste suprafeţe împădurite", spune Alex Flora.

Acesta afirmă că USR şi va continua demersul privind defrişările masive din Padiş, iar « în cel mai scurt timp vom organiza o deplasare în teren pentru a documenta situaţia de la fata locului".