Teatrul Regina Maria a fost invitat, prin trupele Iosif Vulcan şi Arcadia, la câteva dintre cele mai importante festivaluri care se vor desfăşura în această toamnă în ţară.

"În primul rând, este o confirmare a valorii trupelor din Oradea. De asemenea, înseamnă şi îndeplinirea obiectivului nostru de a fi vizibili la nivel naţional", a declarat Victoria Balint, directorul artistic al trupei Iosif Vulcan, marţi, într-o conferinţă de presă.

În 8 octombrie, spectacolul "O mie şi una de frontiere (Povestea lui Aladin)" se va juca la ediţia a X-a a Festivalului International de Teatru "Poveşti", organizat de Teatrul de Păpusi Prichindel din Alba Iulia.

Din aceeaşi dată, Trupa Iosif Vulcan va susţine un turneu naţional care se va avea loc în perioada 8-14 octombrie. Turneul va debuta la Galaţi cu spectacolul "Leonce şi Lena" în cadrul Festivalului Naţional de Comedie. Apoi, pe 11 octombrie, actorii orădeni vor juca "Cheia" în FestIN pe Bulevard, un festival desfăşurat în Bucureşti. Periplul actorilor orădeni va continua apoi cu o reprezentaţie la Piatra Neamţ, cea a spectacolului "Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas", programat pe 13 octombrie în cadrul Festivalului de Teatru "Pledez pentru tine(ri)", aflat la ediţia a XXVII-a.

Apoi, din nou trupa Arcadia va juca, pe 14 octombrie, "O mie şi una de frontiere" pe scena Festivalului Teatrelor de Papuşi şi Marionete Puck din Cluj Napoca.

Trupa Iosif Vulcan se va întoarce de la Piatra Neamţ acasă doar pentru câteva zile, ca apoi să plece la Turda, la Festivalul de Teatru "Pe drumul sării", aflat la ediţia a IV-a, unde în 18 octombrie va juca musicalul "Omul din la Mancha", un real succes încă de la premieră. De asemenea, pe 24 septembrie, actorii orădeni vor juca la Râmnicu Vâlcea un alt musical, "Leonce şi Lena", în cadrul Ariel Inter Fest. Periplul trupei orădene se va încheia cu o nouă reprezentaţie a musicalului "Omul din la Mancha" chemat în Festivalul Internaţional de Teatru Clasic din Arad, care se va desfăşura în perioada 14-22 noiembrie.

În preambulul acestui turneu, actorii trupei Arcadia au mai jucat pe 1 octombrie în faţa publicului sibian, n cadrul Festivalului Tânăr, iar pe 5 octombrie, la Bucureşti, în cadrul Festivalului Internaţional Ion Creangă.

Prin urmare, Teatrul Regina Maria participă toamna aceasta la 6 festivaluri naţionale cu spectacole din repertoriul trupei Iosif Vulcan şi la alte 4 festivaluri naţionale cu spectacole din repertoriul Trupei Arcadia.