Aproximativ 80 de persoane, majoritatea apropiaţi ai candidaţilor dar şi jurnalişti, au fost invitaţi miercuri seară la Hotel Elite pentru a lua parte la întâlnirea electorală organizată de PDL-iştii Călin Mocan şi Ionel Bungău, reprezentanţii Alianţei România Dreaptă la alegerile parlamentare în Colegiul 9 Deputaţi, respectiv 4 Senat. Cei doi au ales o metodă diferită de campanie, invitându-i pe omeni la... teatru.

Întâlnirea a debutat cu aproximativ o jumătate de oră întârziere, iar la ea au luat parte atât orădeni de rând cât şi profesori, oameni de afaceri sau PDL-işti precum fostul primar Mihai Groza sau fosta şefă a organizaţiei de femei a PDL, Marilena Crişan.

Profesorul Mişu Jean Manolescu a fost cel care i-a prezentat pe cei doi candidaţi, lăudându-i pentru ideea lor inedită. "În peisajul acesta atât de tulburat mai există şi astfel de iniţiative. Cultura e şansa României pe termen lung. Avem de-a face cu doi colegi care preferă să nu înjure, să nu critice adversarii", a spus Manolescu, după care l-a lăsat candidaţi să vorbească, aşa cum au mai făcut-o şi în conferinţe de presă de la partid.

În timp ce Bungău s-a prezentat pe scurt, amintind că el reprezintă sportul şi mediul de afaceri, având o afacere profitabilă şi menţionând că dacă va fi ales proiectele sale se vor concentra pentru a sprijini mediul de afaceri, cultura şi sportul, Mocan a fost mai vorbăreţ. Acesta le-a expus celor prezenţi două dintre proiectele sale: îmbunătăţirea legislaţiei privind exploatarea resurselor regenerabile şi legiferarea parteneriatului stat-biserică. "E timpul să apreciem acest drept de a vota şi să-l privim ca o îndatorire civică. Indiferenţa nu ne ajută. E timpul să alegem oameni instruiţi", a spus candidatul.

Fără îndoială, cel mai aşteptat moment al serii a fost piesa de teatru "În 9 decembrie, la ora 9, în colegiul 9", în fapt o adaptare după episodul 2 al serialului de succes "Plăcerile şi chinurile adulterului", intitulat "În 11, la ora 12, în autobuzul 13" şi care vorbeşte despre doi amanţi care numai nu reuşesc să se iubească.

Comedia, regizată de Elvira Rîmbu, ca proiect independent de Teatrul Regina Maria, a smuls râsete în sală şi a fost adaptată momentului, o parte din ea fiind modificată. Mai concret, partea despre planificarea unei noi întâlniri: dacă în piesa originală cei doi amanţi rămân la varianta să se întâlnească într-un autobuz, pe data de 11, la ora 12, în autobuzul 13, şi să facă un tur de oraş împreună, de data aceasta amorezii aleg să se întâlnească chiar în ziua alegerilor, 9 decembrie, la ora 9, într-o secţie de votare de pe colegiul 9.

Aşa ajung cei doi să îşi împărtăşească şi preferinţele politice, spunând că îi vor vota pe Călin Mocan şi pe Ionel Bungău. Motivul? Mocan este descris ca fiind "frumos, tânăr, frumos, inteligent", în vreme ce Bungău "energic, cu iniţiativă, experienţă, înţelepciune".

"Sper că-i votezi", l-a îndemnat femeia pe amant, în timp ce el răspunde: "Iepuraş, merg pe mâna ta". Actorii chiar îndeamnă la vot: "Eu merg pe mâna lor", zice femeia. "Şi nevastă-mea o să meargă pe mâna mea", afirmă amantul ei, prominţându-i iubitei că o va convinge pe soţie. "Aşadar, în data de 9, la ora 9, la colegiul 9, ai înţeles?", stabileşte ea.

Piesa s-a încheiat după aproximativ jumătate de oră, în aplauzele celor prezenţi. Întâlnirea s-a "spart" apoi, iar orădenii au lăsat cadrul formal, al întrebărilor, şi au socializat cu candidaţii, la o prăjitură şi suc. "Sincer, nu-s convins că voi vota cu cineva la aceste alegeri", a povestit un participant. Dar măcar spectacolul a fost frumos...