Reprezentanţii Teatrului Regina Maria promit un "Shakespeare reinventat" pentru premiera spectacolului "A douăsprezecea noapte", care va avea loc duminică, 17 martie, de la ora 19, la Sala Mare. Spectacolul, bazat pe comedia scrisă în 1600 de William Shakespeare, reprezintă cea de-a şaptea premieră a teatrului orădean din această stagiune.

Viola (Anda Tămăşanu) şi Sebastian (Răzvan Vicovean), fraţi gemeni, scapă dintr-un naufragiu, dar niciunul nu ştie ce s-a întâmplat cu soarta celuilalt. Viola se se travesteşte în băiat pentru a se angaja ca paj la curtea ducelui Orsino (Richard Balint). "Este un spectacol despre nevoia de a iubi, de a te bucura de viaţă. Vorbeşte despre nişte oameni care, din diferite motive, îşi pun nişte măşti şi se izolează în tristeţe şi beţie, iar în momentul în care iubirea - prin Viola - apare în piesă, toate personajele intră într-un delir şi apoi renunţă la măştile lor", a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, tânărul regizor Alexandru Mâzgăreanu.

Managerul Teatrului Regina Maria, Daniel Vulcu, a subliniat că mai tot spectacolul este realizat de tineri artişti. "De data aceasta am pariat pe o echipă foarte tânără atât cea care a conceput spectacolul - regia, scenografia, muzica, costumele şi coregrafia - cât şi distribuţia", a declarat acesta.

În aceeaşi conferinţă de presă, au fost prezentaţi publicului cei patru noi actori-colaboratori ai teatrului orădean, care, de altfel, joacă în acest spectacol.

Este vorba despre Alin Stanciu (absolvent al Universităţii de Arte Târgu Mureş), Eugen Neag (absolvent de teatru la Timişoara), Andrei Gliga (un tânăr orădean întors acasă după ce a absolvit University of West London la specializarea Drama - Acting for Stage and Media) şi Radu Tudor (absolvent al specializării Artele Spectacolului la Craiova). Cei patru au fost selectaţi în urma unui casting şi s-au alăturat trupei orădene cel puţin până la finalul stagiunii.

Spectatorii orădeni s-au şi înghesuit să cumpere bilete, astfel încât trei sferturi din cele puse în vânzare pentru premieră au şi fost epuizate. Teatrul Regina Maria a şi programat deja o a doua reprezentaţie, pentru joi, 21 martie, de la ora 18. Biletele sunt puse în vânzare la Agenţia teatrului şi pe www.biletmaster.ro.