Actorii Teatrului de Stat şi-au scos sâmbătă seară costumele la vedere, într-o paradă care a străbătut centrul oraşului, sub privirile a zeci de orădeni. Încântaţi de ce au văzut au fost mai ales copiii, care s-au oprit pentru a face fotografii cu actorii orădeni, dar şi adulţii care i-au aplaudat pe actori.

Alaiul a pornit, în frunte cu directorul artistic al trupei Iosif Vulcan, care e în acelaşi timp şi coordonatorul Festivalului de Teatru Scurt (FTS), Daniel Vulcu, de la Teatrul de Stat. Artiştii au mers pe Corso până la capătul pietonalei, după care s-au întors în Piaţa Unirii, împărţind, pe tot traseul, pliante publicitare cu programul FTS.

Deşi era programată să poposească în Pasajul Vulturul Negru, parada şi-a continuat drumul până pe strada Cuza Vodă, la restaurantul Da Luca, unde luau masa politicieni locali liberali precum primarul Ilie Bolojan, vicele Gheorghe Carp sau vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dumitru Voloşeniuc, alături de reputatul actor Mircea Diaconu, care este de altfel şi senator PNL, şi care, alături de actorul Alexandru Repan, va urca duminică seară pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, în piesa "Variaţiuni enigmatice".

Actorii i-au salutat doar pe "meseni", după care au pornit din nou pe strada Avram Iancu, spre pasaj, unde au şi rămas, jucând piesa "Iubire de clovn", după scenariul şi regia lui Daniel Vulcu.

Festivalul de Teatru Scurt continuă duminică, în Pasajul Vulturul Negru, de la ora 17 cu "Masca", un atelier şi expoziţie de handmade al Cloud Factory. De la ora 17.30, pe scena Teatrului de Stat, se va juca cu publicul pe scenă piesa "Demoni", a Teatrului de Nord Satu Mare.

De la ora 19.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc un stand de carte al Editurii Humanitas, iar tot aici, de la ora 20, va fi şi deschiderea oficială a FTS, cu piesa "Variaţiuni enigmatice", a Teatrului Nottara Bucureşti şi Teatrul "Sică Alexandrescu" Braşov, în care vor juca Mircea Diaconu şi Alexandru Repan. Preţul biletelor variază, în funcţie de loc, între 25, 20, 15 sau 10 lei.

De la ora 22, teatrul se mută în pub, mai exact la clubul Escape, unde artiştii Teatrului de Nord Satu Mare vor interpreta "Bufonul regelui". Intrarea costă 5 lei. De la ora 23.30, tot aici va avea loc petrecerea de deschidere a FTS.