Noi detalii ies la iveală în ancheta declanşată de autorităţile din Santa Fe, New Mexico, acolo unde, pe un platou de filmare pentru pelicula „Rust", actorul Alec Baldwin a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins.

Înainte de a-i da arma lui Baldwin, un asistent de regie ar fi spus că este una neletală. „Armă rece!”, a anunțat el, expresie folosită pentru a arăta că arma e descărcată, potrivit înregistrărilor obținute de anchetatori. 

Deocamdată, nu este clar în ce circumstanţe s-a produs tragedia, dacă Baldwin juca în momentul împuşcării sau câte focuri au fost trase. Cert este că Halyna Hutchins a fost împuşcată în piept şi a murit. Regizorul Joel Souza, care stătea în spatele ei, a fost rănit la umăr și a fost deja externat de la spital.

Arma, hainele cu care era îmbrăcat Baldwin şi alte obiecte au fost ridicate de anchetatori, pentru a fi analizate.

Totodată, vedeta de cinema a avut prima reacţie publică, printr-un mesaj pe Twitter în care a spus că nu există cuvinte pentru a descrie şocul şi tristeţea acestui accident. „Nu există cuvinte pentru a descrie şocul şi tristeţea în ceea ce priveşte tragicul accident care i-a luat viaţa lui Halyna Hutchins, o soţie, mamă şi o colegă a noastră foarte admirată. Cooperez pe deplin cu Poliţia în această investigaţie”, a scris Alec Baldwin pe Twitter. „Inima mea e frântă pentru soţul ei, fiul lor şi toţi cei care o ştiau şi o iubeau pe Halyna”, a mai spus actorul în vârstă de 63 de ani.

Totodată, imagini cu Baldwin, cunoscut pentru rolurile din „30 Rock” şi „The Hunt for Red October”, precum şi pentru personificarea fostului preşedinte Donald Trump în emisiunea „Saturday Night Live”, l-au arătat tulburat, plângând, joi, lângă biroul şerifului din New Mexico.

Producţia lungmetrajului „Rust", în care Baldwin este şi actor principal, şi coproducător, a fost sistată imediat. Biroul şerifului a precizat că nu au fost formulate acuzaţii, iar ancheta rămâne deschisă.