Într-o conferinţă de presă susţinută la Arad, actorul Claudiu Bleonţ, care se află într-un turneu de promovare a piesei "Căutându-l pe Shakespeare prin Richard al III-lea", a făcut un gest care i-a şocat pe jurnaliştii prezenţi.

În timp ce ziariştii se aşteptau să participe la o conferinţă ca oricare alta, probabil văzându-i plictisiţi de ce aveau să vadă, artistul, cunoscut ca un personaj nonconformist, s-a dezbrăcat şi le-a arătat penisul jurnaliştilor.

"Aşa mică, cum e, ce atâta jenă? Ne transformăm într-o ţară de farisei. V-am şocat sau am fost sincer? Nu v-am bătut, nu v-am violat, nu v-am jignit, m-am sfâşiat în faţa voastră şi vă invit să vă sfâşiaţi personal, ca să vă reclădiţi din pasiune", a spus el, în timp pe povestea despre starea de spirit pe care o are la vârsta actuală, de 52 de ani.

Reporterul Libertatea a filmat întreaga scenă, care a ajuns pe internet.

Într-un interviu acordat ziarului după incident, Bleonţ a declarat că şi-a dat jos chiloţii în public pentru că "Aşa am simţit să fac în acel moment". "Nu mi-e deloc ruşine cu ce am făcut", a spus el, menţionând totodată că nu a fost un act premeditat, cu toate că "mi-a trecut prin cap să-l fac şi la festivalul de la Cannes"...

Claudiu Bleonţ a spus că gestul său nu i se pare şocant şi că a fost doar "sincer". "Şi Madonna a făcut asta...Nu uitaţi că eu sunt actor şi tot ce fac, fac cu pasiunea unui actor care se dedică trup şi suflet. De ce atâta jenă? Aşa ne-a făcut Dumnezeu şi nu ar trebui să ne fie ruşine. Eu nu sunt politician...", a spus el. "Nu sunt nici nebun şi nici disperat. A fost o stare de spirit a unui om de 52 de ani. Este gestul unui actor care ştie ce face şi îşi asumă absolut toate lucrurile. De 1 decembrie, de exemplu, am râgâit în direct la tv. Şi am spus aşa că de ce să-mi fie ruşine, doar românul mănâncă şi dea de 1 decembrie, după care râgâie! Ce, nu-i aşa?".

"Trebuie să învăţăm să avem o stare de spirit mai bună", a conchis actorul.