Actorul Costin Mărculescu a fost găsit mort în casă, după ce vecinii au sunat la 112 fiindcă nu mai răspundea la uşă şi nici la telefon. Surse din cadrul anchetei au dezvăluit că actorul a fost găsit fără viaţă în cadă.

Conform Poliţiei Capitalei, la adresă au mers poliţişti ai Secţiei 12, după ce la 112 a fost primit un apel că un bărbat nu a mai răspuns la uşă sau la telefon de mai mult timp. "Au fost solicitate şi echipaje din cadrul ISUBIF, iar în prezenţa unor martori s-a pătruns în locuinţă, unde a fost găsit decedat un bărbat. Cazul fost preluat de Biroul Morţi Supecte şi Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei", precizează Poliţia Bucureşti.

Potrivit Digi24.ro, corpul neînsufleţit al lui Mărculescu a fost ridicat şi transportat la INML pentru necropsie. "Se efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul", potrivit Poliţiei.

Portalul stirileprotv.ro scrie că actorul locuia singur într-un apartament din Sectorul 3 al Capitalei. 

Prietenii lui Costin Mărculescu exclud varianta unei sinucideri, mai ales că acesta avea în plan să lanseze o carte la sfârşitul acestei luni, notează aceeaşi sursă.

Născut la 29 iunie 1969 la Craiova, Costin Mărculescu a debutat în televiziune în anul 1984, la vârstă de 15 ani, în două piese TV "Misiune specială" şi "Ecaterina Teodoroiu", iar în Cinematografie în 1985, în filmul regizoarei Cristiana Nicolae "Al patrulea gard lângă debarcader", conform Cinemagia.

În 1986 a jucat în, "Liceenii" alături de Ştefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tudor Petruţ, Cesonia Postelnicu, Ion Caramitru, Tamara Buciuceanu, George Ivaşcu.

A absolvit Academia Naţională de Teatru şi Film I.L. Caragiale promoţia 1989 – 1993. 

A colaborat cu mai multe teatre din ţară, susţinând peste 2000 de spectacole în ţară şi în străinătate, jucând alături de Florin Piersic, Mişu Fotino, Alexandru Lulescu, Dem Rădulescu, Nicu Constantin, Tamara Buciuceanu, Emil Hossu, Catrinel Dumitrescu, George Constantin, Silviu Stănculescu, Constantin Diplan, Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Mitică Popescu, Cezara Dafinescu, Horaţiu Mălăele etc.

În 1999 a fondat Şcoala Artistică de Modelling şi Dans Sportiv Compania de Manechine şi Fotomodele Costin Mărculescu.