Actriţa Stela Popescu a declarat că Jean Constantin a fost găsit mort, miercuri, în locuinţa sa din Constanţa de către apropiaţii acestuia. Actorul avea 81 de ani.

"Un prieten bun al lui l-a găsit în casă. S-a dus la el, îngrijorat că nu-l văzuse de ceva timp. Este posibil să fi fost un atac de cord. Este o pierdere imensă, Dumnezeu să-l odihnească în pace", a declarat actriţa.

În ultimul an, celebrul actor a fost internat la spitale din Constanţa şi din Bucureşti, din cauza unor afecţiuni cardiace.

Jean Constantin s-a născut în data de 21 august 1928 la Techirghiol, în judeţul Constanţa. A debutat pe scenă la secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanţa, în anul 1957.

Constantin a jucat în peste 50 de filme, cum ar fi "Baronul Ecluzei" (1960), "Răzbunarea haiducilor"(1968), "Zile de vară" (1968), "Prea mic pentru un război atât de mare" (1969).

El a devenit celebru în anii '70, cu seria de filme de comedie "B(rigada) D(iverse)", unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Iurie Darie. De asemenea, Jean Constantin este cunoscut pentru rolul lui Ismail din "Toate pânzele sus", de Mircea Mureşan.

Printre cele mai recente filme în care a jucat celebrul actor se numără "Poker" (20010), de Sergiu Nicolaescu, "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" (2006), de Cătălin Mitulescu, "Roming", de Jiri Vejdelek (2007), şi "Supravieţuitorul" (2008), de Sergiu Nicolaescu.