Actorul Tiberiu Covaci, care a jucat mai bine de 30 de ani pe scena Teatrului Regina Maria din Oradea, a decedat la vârsta de 67 de ani. 

Potrivit unui comunicat transmis de Teatrul Regina Maria, actorul Tiberiu Covaci s-a născut în 24 octombrie 1954. După ce a absolvit Institutul de Teatru "Szentgyorgy Istvan" din Târgu-Mureş (1981), a ajuns în Oradea, unde a rămas până la pensie.

În cei peste 30 de ani în care a încântat publicul orădean pe scena Teatrului, a jucat în peste 70 de spectacole "construind cu conştiinciozitate şi tact personaje care vor rămâne cu drag în memoria publicului", au transmis reprezentanţii TRM.

Printre cele mai importante roluri au fost: Bobi (în "Pălăria florentină"), Caliban (în "Furtuna"), Charles (în "Cum vă place"), Béralde (în "Bolnavul închipuit"), Arturo (în "La Grande Magia"), Ionescu (în "O scrisoare pierdută"), Rugby (în "Nevestele vesele din Windsor"), Nagg (în "Sfârşit de partidă"), Lucky (în "Aşteptându-L pe Godot"), Ministrul (în "Regele cerb"). A fost îndrăgit atât de publicul matur, cât şi de cei mici, abordând cu naturaleţe şi roluri în spectacole pentru copii, dintre care amintim: Roşu Împărat (în "Harap Alb"), Regele (în "Cenuşăreasa") şi Bill Tower (în "Fetiţa cu chibrituri").

Înmormântarea artisului a avut loc miercuri dimineaţa la Capela Hasaş din Cimitirul Rulikowski.