Actor al Teatrului Regina Maria din Oradea, Richard Balint va face parte în acest an din juriul care acorda Premiile UNITER pentru cei mai buni artiști și cele mai valoroase creații teatrale din 2023. 

Richard Balint este el însuși câștigător al unui Premiu UNITER pentru Cel mai bun actor în rol secundar, obținut în 2019.

„Colegul nostru, actorul Richard Balint, face parte din componența juriului Galei Premiilor UNITER 2024! Alături de ceilalți membri - regizorul Alexandru Berceanu, criticii de teatru Doru Mareș și Maria Zărnescu, respectiv scenografa Viorica Petrovici - vor decide premiile pentru cei mai buni artiști și cele mai valoroase creații teatrale ale anului 2023”, a anunțat luni Teatrul Regina Maria.

„Membrii juriului, profesioniști de valoare ai teatrului contemporan, vor viziona spectacolele nominalizate și vor decide câștigătorii celor 15 categorii de premii ale ediției cu numărul 32 a Galei Premiilor UNITER”, au transmis și reprezentanții Uniunii Teatrale din România 

Gala Premiilor UNITER va avea loc pe 27 mai, în Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București. Evenimentul va avea un „concept dinamic”, realizat de regizorul Bobi Pricop împreună cu scenograful Cosmin Florea. 

(sursa imaginii: www.uniter.ro)

În acest an, Teatrul Regina Maria nu a fost nominalizat, prin actorii sau producțiile sale, la UNITER. 

La gala din 2019, Richard Balint a fost premiat pentru rolul Diavolului (Mr. Lockhart) din spectacolul „Navigatorul”, pus în scenă de Teatrul Naţional din Târgu Mureş. 

Artistul a fost propus pentru a fi premiat cu UNITER în alte două rânduri, pentru roluri jucate la Teatrul Regina Maria din Oradea. În 2016, Richard Balint a fost nominalizat la premiul Cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea rolului Gorge în spectacolul "Uciderea ritualică a lui Gorge Mastromas", iar în 2006, a primit o nominalizare pentru rolul doctortului Caius în "Nevestele vesele din Windsor".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!