Actorul român stabilit în SUA, Sebastian Stan, a primit Ursul de Argint pentru cea mai bună interpretare în rol principal, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Rolul care i-a adus actorului acest premiu este cel din filmul „A Different Man”, în regia lui Aaron Schimberg, conform informațiilor transmise de Digi24.

Este primul trofeu european pentru Stan, care s-a numărat și printre producătorii peliculei care i-a adus trofeul. În acest film, Sebastian Stan joacă rolul unui actor aspirant care suferă de neurofibromatoză, o boală care îi deformează chipul. În urma unui tratament miraculos, își recapătă trăsăturile, dar viața lui se duce de râpă.

„Sunt foarte bucuros și onorat să primesc acest prestigios premiu. Este primul meu festival european și, pentru un băiețel din România, este foarte important pentru mine. Așa că vă mulțumesc”, a spus actorul. 


Echipa filmului „A Different Man” la sesiunea foto de la Festivalul de Film de la Berlin

Pelicula „Dahomey”, regizată de Mati Diop, a câștigat Ursul de Aur pentru cel mai bun film. Cel mai important trofeu al Berlinalei, Ursul de Argint - Marele Premiu al Juriului, a fost acordat regizorului Hong Sang-soo pentru filmul „A Traveler’s Needs” (Coreea de Sud).

Actrița britanică Emily Watson a primit premiul pentru cea mai bună interpretare în rol secundar, pentru contribuția sa în filmul „Small Things like These”, regizat de Tim Mielants.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!