Actorul Bogdan Stanoevici, fost ministru pentru Românii de Pretutindeni şi candidat la cele mai recente alegeri prezidenţiale, a murit marţi la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti, fiind infectat cu Covid-19. El era internat de la începutul lunii decembrie, după infecţia cu Sars-Cov-2, scrie Digi24.ro. 

Acesta s-a remarcat la începutul pandemiei Covid-19 prin dese critici la adresa măsurilor de protecţie impuse de autorităţi în timpul pandemiei de coronavirus.

În vârstă de 62 de ani, Stanoevici a fost manager al Circului Metropolitan din Capitală, candidat independent la alegerile prezidenţiale din 2019, aflat pe poziţia 11 pe buletinele de vot și ministru pentru Românii de Pretutindeni în guvernul Victor Ponta. 

În 16 mai 2020, acesta a participat la un miting împotriva presupusei "dictaturi sanitare" în Piaţa Victoriei, unde s-a pupat şi s-a îmbrăţişat cu alţi protestatari, notează site-ul Stirileprotv.ro.

Totodată, Bogdan Stanoevici a refuzat să poarte masca de protecţie într-o conferinţă de presă susţinută în luna noiembrie, motivând că este sănătos. "Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum - faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment", a susţinut Stanoevici, mai scrie sursa citată.

Înaintea alegerilor parlamentare din decembrie 2020, Bogdan Stanoevici susţinea că virusul care provoacă COVID-19 a fost creat în laborator, iar "brevetul este înregistrat şi la Paris şi la New York".