Actriţa Corina Cernea de la Teatrul de Stat din Oradea a fost premiată la cel mai vechi festival internaţional de teatru din România, care s-a desfăşurat pe 19 iunie în Baia Mare.

Corina Cernea a primit premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar, la Festivalul Internaţional de Teatru Atelier, pentru reprezentaţia ei în spectacolul "Copilul acesta" de Joel Pommerat, pus în scenă în Oradea de regizorul Vlad Massaci.

Teatrul de Stat nu este la prima reuşită de acest gen. "De-a lungul anilor, actori şi spectacole orădene au mai câştigat premii la acest festival. Actriţa Ioana Dragoş Gajdo a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar în 2006, Richard Balint pentru cel mai bun actor în rol principal la ediţia din 2007, iar spectacolul "Nevestele vesele din Windsor" a obţinut premiul pentru cea mai bună regie (Victor Ioan Frunză), premiul pentru cea mai bună scenografie (Adriana Grand) şi premiul pentru cea mai bună muzică (Cari Tibor) la ediţia din 2006", se arată într-un comunicat trimis de Teatrul de Stat Oradea.