Actriţa orădeană Alina Leonte, cunoscută pentru rolurile sale de la Teatrul Regina Maria, este unul dintre personajele principale din comedia „Spre Punctul G”, film care se bucură deja de succes, ocupând locul 4 în box office-ul românesc la mai puţin de o săptămână de la lansare. 

Lungmetrajul, o producţie independentă, abordează teme tabu legate de relaţiile intime, iar actriţa orădeană interpretează rolul Dorei, un personaj provocator, alături de actori precum Bogdan Farcaş sau Bob Rădulescu.

Filmat în vara anului 2022 la Târgu Mureş, „Spre Punctul G” este o producţie independentă, regizată de Andi Gherghe şi Eszter Szitai. 

Alina Leonte, cunoscută publicului orădean din producţiile teatrale "Opera de trei parale", "Vinegar Tom", "Fiul" sau "Colivia nebunelor", a descris experienţa ca fiind una memorabilă.

"Ne-am distrat foarte mult la filmări şi pentru mine a fost o experienţă extraordinară. Am descoperit o lume din care mi-aş dori să fac parte mult mai des", a declarat actrița miercuri pentru BIHOREANUL.

Filmul abordează teme considerate tabu într-o societate tradiţională, precum cea românească. Acţiunea are loc într-un oraş din Transilvania şi urmăreşte viaţa mai multor personaje care se confruntă cu propriile provocări legate de sexualitate, relaţii şi intimitate.

Printre personaje se numără Ada, o dispeceră la 112 care încearcă să experimenteze un orgasm pentru prima dată, Teo, un IT-ist dependent de pornografie, Ina, o tânără care oscilează între credinţă şi videochat, Radu, un bărbat care încearcă să gestioneze furia reprimată din copilărie prin terapie, dar şi Levi şi Dora, un cuplu de swingeri care caută să-şi condimenteze căsnicia prin relaţii cu un alt cuplu.

Toate aceste poveşti se împletesc într-o comedie despre dorinţele ascunse şi luptele personale, reflectând asupra faptului că, indiferent de mediul din care provin, oamenii au aceleaşi nevoi şi instincte.

Locul 4 în box office

"„Spre Punctul G” este un film 100% independent, făcut în Târgu Mureş, în vara lui 2022. Este un film de debut pentru o mare parte din echipă, despre ceea ce gândesc toţi, dar nu vorbeşte nimeni. Dacă vreţi să ne susţineţi, fugiţi la cinema să vedeţi filmul. N-o să regretaţi, vă garantez!", a îndemnat actriţa Teatrului Regina Maria.

Din distribuţie mai fac parte Bogdan Bob Rădulescu, cunoscut în mediul online din videoclipurile în care îl interpretează pe Haurenţiu, Bogdan Farcaş, care a jucat recent în serialul Clanul produs de ProTV, dar şi actori precum Adrian Cucu, Beatrice Rubica, Oana Hodade sau Costin Găvază. 

Regia este semnată de Andi Gherghe şi Eszter Szitai, scenariul este scris de Andi Gherghe şi Radu Bălaş, iar producător este Dan Maşca.

„Spre Punctul G” a avut premiera în cinematografe pe 11 octombrie şi a ajuns pe locul 4 din 34 în box office-ul românesc, la mai puţin de o săptămână de la lansare.

Proiectul, care rulează în peste 80 de cinematografe din întreaga ţară, a primit o notă de 7,2 pe IMDB, fiind apreciat atât de public, cât şi de critici, conform unui comunicat de presă al echipei filmului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!