Actriţa Rodica Suplăcan, de la Teatrul Arcadia, s-a stins din viaţă marţi după amiază, de 58 de ani. "Avea probleme cardiace. Era acasă şi la un moment dat i s-a făcut rău, a făcut un infarct foarte puternic, iar medicii de la Ambulanţă nu au mai putut să o salveze. Suntem şocaţi toţi colegii ei de la teatru şi am declarat trei zile de doliu, în care nu se va juca nicio piesă", a declarat pentru BIHOREANUL Marius Aron, directorul Teatrului Arcadia.

Înmormântarea va avea loc joi, de la ora 12, la Capela Orăşenească, din Cimitirul Municipal. "Cei care vor să-şi ia rămas bun o pot face joi dimineaţă, începând cu ora 9.15, în foaierul Teatrului Arcadia, unde trupul ei va rămâne până în jurul orei 10.30. Merită un rămas-bun de la un teatru în care a a slujit 35 de ani", a mai spus Marius Aron.

Artista Rodica Suplăcan şi-a jucat ultimul rol în recenta premieră "Naiul fermecat" cu talent, plină de energie şi de viaţă, la fel cum a făcut-o în toate piesele interpretate de-a lungul celor 37 de ani de carieră actoricească.

Printre numeroasele roluri cu care a vrăjit generaţii întregi de spectatori mici şi mari se numără Doamna II din "Naiul fermecat", Berta - "Muzicanţii din Bremen", Broasca Tartilla - "Cheiţa de aur", Hangiţa - "Morile de vânt ale lui Sancho Panza", Regina cea rea - "Albă ca zăpada", Vulpea, Greieraş, Fluture - "Ursuleţul Rimcimcim", Tunar I, Câinele turbat - "Aventurile celebrului baron Münchhausen", Sclavul Pupăzei în - "Păsările", Soră vitregă - "Cenuşăreasa stă pe strada mea", Mamiţa, Madam Popescu, Un elev - "Schiţe", Emily Tower - "Fetiţa cu chibrituri", Ionică - "Hainele cele noi ale împăratului", Iedul cel mare - "Trei iezi cântăreţi", Cocoşul - "Punguţa cu doi bani".

"Nu am mai cunoscut o fiinţă atât de plină de viaţă şi de energie, o femeie care nu s-a lăsat învinsă de nimic sau de nimeni şi care mereu era cu zâmbetul pe buze. Ştia să trăiască fiecare moment cu o pasiune într-atât de mare încât devenea molipsitoare", îşi amintesc colegii îndureraţi.

Ca urmare a acestei tragedii, piesa "Cheiţa de aur" în care a jucat rolul broscuţei Tartilla, va fi înlocuită sâmbătă, ora 11, cu "Aventurile lui Cippolino".