Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București a anunțat, duminică, decesul actriței române Ileana Stana Ionescu, la vârsta de 87 de ani. 

Vestea a fost făcută publică pe pagina de Facebook a instituției culturale. 

„Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București anunță cu profundă durere că astăzi, 30 iunie, actrița Ileana Stana Ionescu a plecat într-o lume mai bună. Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe pot merge marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic”, se arată în postarea Teatrului Național București.

Ileana Stana Ionescu a debutat în 1955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșița, în rolul Agnes din „Școala femeilor” de Molière. În 1959 s-a alăturat trupei Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, iar din 1965 a devenit una dintre actrițele emblematice ale Teatrului Național „I.L. Caragiale”, unde a interpretat numeroase roluri importante.

Printre rolurile sale memorabile se numără Fraulein în „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba în „Troienele”, Doica în „Medeea” de Seneca în „Trilogia antică”, regia Andrei Șerban (1990), Stăvăroaia în „Iolul și Ion Anapoda” de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), și Soacra în „Micul infern” de Mircea Ștefănescu, regia Mircea Cornișteanu (2013).

Presa centrală nu transmite informații cu privire la cauzele decesului artistei. 

Actrița s-a născut în 14 septembrie 1936, în orașul Brad, județul Hunedoara.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!