Zi decisivă în procesul liderului PSD, Liviu Dragnea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  a anunţat, la ultimul termen al dosarului DGASPC Teleorman, că, pe 27 mai, va pronunţa verdictul în procesul preşedintelui PSD.

La ultimul termen, procurorul DNA a cerut majorarea pedepselor pentru liderul PSD, care a primit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în primă instanţă.

Agenţia de ştiri Mediafax notează că, luni seară, după anunţarea rezultatelor la alegerile europarlamentare, Liviu Dragnea a declarat că nu se teme de decizia definitivă.

"Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată, dacă va rezista presiunilor inimaginabile, vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista, vor da condamnare", a declarat, duminică seară, liderul PSD.

Liviu Dragnea a fost întrebat dacă are "bagajele făcute", cu referire la decizia aşteptată luni de la instanţa supremă, el precizând "nu am niciun bagaj făcut".

După cum se ştie, în primă instanţă, preşedintele PSD a fost condamnat, anul trecut, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman pentru instigare la abuz în serviciu, fiind achitat pentru infracţiunea de fals intelectual.

Dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul mai multor termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de cinci judecători.

UPDATE: 

În vreme ce mai mulţi inculpaţi au primit pedepse cu suspendare, în ce-l priveşte pe Liviu Dragnea, instanţa a menţinut decizia iniţială, de 3 ani de închisoare şi 6 luni cu executare! 

Detalii, în articolul: "Sentinţă definitivă: Liviu Dragnea merge la închisoare!"