Acuzată de o fraudă fiscală de peste 14,5 milioane de euro, după ce nu și-a plătit impozitul pe venit în Spania între anii 2012 și 2014, cântăreața columbiană Shakira a ajuns la o înțelegere cu procurorii din Barcelona.

Astfel, artista evită procesul pe acest subiect, scrie hotnews.ro, citând presa internațională. Înțelegerea prevede că Shakira acceptă acuzațiile și plătește 50% din suma datorată, adică mai mult de 7 milioane de euro. 

În schimb, scapă de amenințarea închisorii. Procurorii cereau pentru ea o pedeapsă de peste opt ani de închisoare. 

Înțelegerea a fost confirmată în fața unei instanțe din Spania. „Recunoașteți faptele și vă conformați cu noile sancțiuni care au fost solicitate?", a întrebat judecătorul Jose Manuel del Amo Sanchez.

„Da", a răspuns Shakira. Presa notează și cum a fost îmbrăcată artista la această audiere: într-un costum roz, asortat cu o geantă de aceeași culoare și ochelari de soare.

Shakira a locuit 11 ani în Spania, cu fostul fotbalist Gerard Pique și cei doi copii ai cuplului. Drept urmare, spun procurorii, era rezidentă obișnuită în această țară și trebuia să plătească taxe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!