Un tribunal din Milano a decis să plaseze o divizie a brandului de lux Dior, Manufactures Dior SRL, sub administrare judiciară timp de un an, din cauza condiţiilor inumane de muncă. 

Potrivit Libertatea.ro, această măsură a fost luată după ce o investigaţie a autorităţilor a dezvăluit situaţia precară a angajaţilor, inclusiv imigranţi ilegali, care erau forţaţi să doarmă într-o fabrică de producţie şi să lucreze fără contracte de muncă. 

Documentul de 34 de pagini al instanţei arată că angajaţii lucrau în condiţii nesigure şi insalubre. De asemenea, sistemele lor de siguranţă, cum ar fi cardurile de acces în fabrică, le-au fost luate pentru a preveni cuantificarea orelor de muncă. Muncitorii lucrau inclusiv în sărbătorile legale, mai arată sursa citată. 

Acuzaţiile se îndreaptă şi împotriva a doi subcontractanţi chinezi ai Dior, cei care s-au dovedit a fi principalii responsabili pentru practicile de exploatare a muncitorilor. Practicile lor sunt descrise ca "sclavie modernă". 

Descoperirile au fost făcute în urma unor controale ale autorităţilor italiene, urmate de o anchetă a Parchetului din Milano, supervizată de Fabio Roia, preşedintele Tribunalului Milano.

Deşi compania Dior, parte a grupului francez LVMH, nu a fost acuzată penal, instanţa a concluzionat că firma a acţionat cu neglijenţă, nereuşind să controleze condiţiile de muncă. Administrarea judiciară va asigura astfel monitorizarea proceselor interne ale Manufactures Dior SRL şi raportarea progreselor în soluţionarea problemelor legate de condiţiile de muncă ale angajaţilor. 

Libertatea.ro, care citează publicaţia germană Bild, mai scrie că acest tip de sclavie modernă aduce profituri uriaşe pentru Dior, cunoscută în special pentru genţile de lux, ale căror costuri ajung la mii de euro. Bild a contactat Dior pentru a obţine explicaţii în acest caz, dar compania nu a răspuns până la publicarea articolului.

Dior nu este singurul brand afectat de astfel de acuzaţii. În aprilie, o decizie de administrare judiciară a fost impusă şi asupra mărcii de lux Armani din cauza problemelor similare cu furnizorii. De asemenea, Gucci a fost recent criticată pentru uciderea cu cruzime a şerpilor pentru a produce genţi din piele.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!