Preşedintele american Donald Trump, aflat în campanie electorală pentru cel al doilea mandat la Casa Albă, a lansat vineri, în timpul unui miting în Michigan acuzaţii şocante.

"Primesc bani!"

Potrivit CNN Trump a acuzat medicii americani că iau bani ca să umfle bilanţul COVID-19.

"Doctorii noştri primesc mai mulţi bani daca moare cineva de COVID. Ştiţi asta, nu? Vreau să spun că doctorii noştri sunt oameni deştepţi. Aşa că vin şi ne spun «Ne pare rău, dar toată lumea moare de Covid»", a susţinut Trump.

Preşedintele american a afirmat că în condiţiile în care cadrele medicale din alte ţări atribuie decesele şi altor comorbidităţi medicii americani menţionează doar noul coronavirus din interese financiare.

"În Germania şi în alte locuri, daca ai un atac de cord, sau dacă ai cancer în fază terminală şi iei COVID, se zice că ai murit de cancer, de atac de cord. La noi, când nu ştii cauza, zici COVID. E adevărat, nu, chiar e adevărat! Vor spune acum «Vai, e groaznic ce a zis», dar e adevărat. E vorba de vreo 2.000 de dolari aşa că primeşti mai mulţi bani", a declarat liderul american.

"O acuzaţie scandaloasă!"

Acuzaţiile preşedintelui Trump a şocat comunitatea medicală americană care se confruntă cu cea mai mare criză sanitară din ultimul secol.

"Sugestia că doctorii, în mijlocul unei crize de sănătate publică, supraevaluează numărul de pacienţi COVID-19 sau că mint pentru beneficii financiare este o acuzaţie maliţioasă, scandaloasă şi complet nechibzuită", a transmis printr-un comunicat de, preşedintele Asociaţiei Medicale Americane (AMA), presă doctorul Dr. Susan Bailey.

În comunicatul său AMA a arătat că "de-a lungul pandemiei, medici, asistente şi doctori de linia întâi şi-au riscat sănătatea, siguranţa şi chiar vieţile pentru a trata pacienţii şi a învinge un virus mortal".

Statele Unite ale Americii au înregistrat vineri un nou record de îmbolnăviri cu 101.000 de cazuri depistate în 24 de ore care au ridicat la 9 milioane de infectări înregistrate la nivel naţional.

La sfârşitul acestei săptămâni bilanţul deceselor a trecut de 235.000 de cazuri.