Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri demarează o verificare de amploare la Primăria Vadu Crişului, pentru a afla cum gestionează edilii sistemul de gospodărire a apelor. Controlul vine după ce joi o sesizare transmisă în numele viceprimarului Ioan Haşaş, dar fără ştirea acestuia, alerta autorităţile arătând că în Vadu Crişului reţeaua de canalizare este deversată ilegal în Crişul Repede.

O echipă mixtă, formată din inspectori ai ABA Crişuri şi ai Gărzii de Mediu Bihor s-au deplasat joi după-amiază acolo, pentru a vedea cum stau lucrurile. Când au ajuns la locul indicat în sesizare, pe un versant de la intrarea din Vadu Crişului, prin canalul cu pricina în continuare se revărsa apă.

"Colegii au prelevat probe de apă, dar nu sunt relevante pentru că nu au putut să le ia chiar din evacuare, fiind o zonă abruptă şi inundată. Părerea mea este că filmarea şi fotografiile au fost făcute înainte de ploile din ultimele zile, de aceea acum accesul acolo este dificil", a declarat Claudiu Oros, director tehnic al ABA Crişuri, vineri, pentru BIHOREANUL.

Chiar dacă nu ştiu ce tip de apă se revărsa, reprezentanţii ABA Crişuri spun că reţeaua comunei pare că are nereguli. "Lucrările la reţeaua de canalizare şi staţia de epurare sunt în executare, fiind 90% finalizate. Termenul de finalizare este în 2017. Nefiind finalizate acele lucrări, nu puteau fi puse în funcţiune. Altfel spus, şi dacă apa de acolo este curată ca lacrima, este o problemă", a declarat Oros.

Drept urmare, inspectorii ABA Crişuri vor face acum o verificare a întregului sistem de gospodărire a apelor din comuna Vadu Crişului. Până la finalizarea verificărilor, nu au impus nicio sancţiune şi nicio măsură.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Acuzaţii de deversări ilegale în Vadu Crişului făcute în numele viceprimarului, fără ca edilul să ştie (FOTO / VIDEO)"