În contextul în care pentru zilele viitoare se anunță temperaturi scăzute, Direcţia de Asistenţă Socială a anunţat, vineri, extinderea facilităţilor de cazare pentru persoanele fără adăpost din oraşul Oradea prin adăugarea a încă două containere în incinta Adăpostului de noapte de pe strada Johannes Gutenberg nr. 8.

Containerele, achiziționate de către Direcţia de Asistenţă Socială, sunt complet echipate pentru cazare, fiind dotate cu paturi, saltele, perne şi sisteme individuale de încălzire pentru confortul beneficiarilor.

„Astfel, persoanele fără adăpost beneficiază de cazare în cadrul clădirii Adăpostului de Noapte și în cele 22 containerele amenajate, respectiv de grupuri sanitare și dușuri, de îmbrăcăminte și, nu în ultimul rând, sprijin pentru depăşirea acestei perioade dificile din viaţa lor”, arată DASO într-un comunicat transmis vineri.

Informarea amintește că pe durata zilei, Centrul Comunitar Gutenberg din apropierea Adăpostului de Noapte organizează o serie de activităţi menite să ofere suport şi să dezvolte abilităţile sociale ale beneficiarilor.

Printre acestea se numără sesiuni de socializare, proiecţii de filme şi documentare adaptate intereselor diverse ale persoanelor, consiliere psihologică, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă şi asistenţă pentru obţinerea documentelor de identitate şi acte de stare civilă.

"Având în vedere prognoza de temperaturi scăzute, mai ales din timpul nopţii, care se anunţă pentru perioada următoare, rugăm comunitatea locală să anunţe despre zonele sau locaţiile în care se adăpostesc oameni ai străzii, la numărul de telefon al Dispeceratului Poliţiei Locale: 0259-969, în intervalul orar 10.00 - 22.00, care are disponibilă o maşină pentru ridicarea acestor persoane, sau la numărul de telefon non-stop 0359/466666 al Adăpostului de Noapte", se arată în comunicat.