Administraţia Domeniului Public a anunţat, marţi, că Adăpostul pentru Câini Comunitari "Grivei", administrat de municipalitate, se va redeschide începând cu data de 1 feburarie.

Programul de vizită va fi sâmbăta, între orele 10 şi 14, dar, spre deosebire de anul trecut, de acum înainte nu se vor mai putea face adopţii. "Întrucât HCL privind organizarea şi funcţionarea adăpostului a fost suspendată (de instanţă - n.r.), nu se mai pot face adopţii în adăpost (la distanţă), se pot face însă adopţii cu păstrarea câinilor la domiciliul solicitanţilor", se arată într-un comunicat.

Reprezentanţii ADP afirmă că în perioada în care adăpostul a fost închis, respectiv în luna decembrie 2012 şi luna ianuarie 2013, incintele au fost amenajate. În acest timp s-a turnat pietriş în toate ţarcurile cu câini, s-au montat 16 boxe tip izolator pentru câinii capturaţi de pe domeniul public şi aduşi în adăpost, unde stau până ce sunt sterilizaţi, cele 4 containere mari au fost renovate, iar sala de operaţii a fost dotată cu instrumentar medical.

Totodată, gardul împrejmuitor a fost întărit şi supraînălţat, s-a amenajat o parcare pietruită şi urmează să fie amenajat şi un spaţiu special pentru vizitatori.

"Valoarea totală a cheltuielilor făcute de ADP cu reamenajarea adăpostului este de circa 20.000 de lei", mai arată comunicatul.

După cum se ştie, în ultima perioadă, pe fondul faptului că adăpostul a fost închis, acesta a fost ţinta unor atacuri din partea iubitorilor de animale, care au şi făcut plângere la Parchet, pentru cruzime împotriva animalelor. Voluntari ai SOS Dogs au vechiculat pe internet poze cu hoituri de câini, afirmând că animalele aflate în grija municipalăţii sunt înfometate în mod deliberat până ajung să se mănânce între ele. Reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public au respins toate acuzaţiile, susţinând că imaginile nu au fost făcute adăpostul municipalităţii.

Detalii, în articolul: Scandalul maidanezilor ucişi: Procurorii, în anchetă la Adăpostul "Grivei", pentru cruzime împotriva animalelor! (FOTO)