După ani de zile petrecuţi în acelaşi oraş, Adela vrea ceva nou şi incitant. De aceea, acum, că a terminat Bac-ul cu bine, şi-a pus în gând să studieze managementul turistic, pentru că îşi doreşte ca într-o bună zi să conducă un hotel.

Singura problemă e că trage spre Cluj, iar părinţii sunt din cale afară de protectori cu unicul lor copil şi nu vor s-o lase printre străini. Aşa că puţinul timp rămas până la înscrieri şi-l va petrece încercând să-i convingă.

Manager... din fire

Bun organizator încă din primii ani de liceu, Adelei i-a plăcut mereu să fie stăpână pe situaţie, să pună la punct toate detaliile unui eveniment şi să socializeze cu cei din jur. Tocmai de aceea, s-a gândit că un job în industria hotelieră i s-ar potrivi de minune.

A urmat Colegiul Economic la profilul turism, iar acum trebuie să se hotărască ce facultate va ataca. "Eu aş vrea să mă duc în Cluj să fac management turistic, dar părinţii nu vor să mă lase şi zic că e mai bine acasă", se plânge tânăra, care le înţelege preocuparea: doar e singurul lor copil...

Chiar şi aşa, speră că-i va putea convinge. "Doar e viaţa mea, nu?...", argumentează ea, adăugând că specializarea pe care vrea s-o urmeze nu există la Universitatea din Oradea, ci doar o secţie de economie a turismului, la Facultatea de Ştiinţe Economice

Niciodată la timp

Adela ştie că pentru a fi un bun manager trebuie în primul rând să fie responsabilă. "Să zicem că punctualitatea nu e tocmai punctul meu forte. Chiar dacă încep să mă pregătesc cu multe ore înainte, cumva tot ajung să întârzii la întâlniri", recunoaşte frumoasa. Totuşi, şi-a stabilit un plan de atac. "Vreau să încep de jos, iar peste ani mă văd chiar manager de hotel", spune fata.

Pe termen scurt, însă, prioritatea îi este şcoala de şoferi, pe care a amânat-o un an din simplul motiv că nu-i place şofatul. Acum, însă, realizează că fără asta nu poate. "Până la urmă, mi-am dat seama că am nevoie de carnet şi am s-o fac în vara aceasta".

Tot pentru acest sezon, Adela are plănuită o excursie, fie la mare, fie la munte, dar musai împreună cu prietenele cele mai bune. Iar la întoarcere, cu bateriile încărcate, îşi va începe drumul spre cariera visată.


ABSOLVENTA
Adela Martin

Vârstă: 19 ani
Ochi: căprui
Zodie: Taur
Înălţime: 1,64 m
Greutate: 53 kg
Măsuri: 87-62-91
Hobby: lectura, excursiile