În ultima conferinţă de presă de dinaintea alegerilor parlamentare, PDL-ista Adelina Coste, candidata Alianţei România Dreaptă în Colegiul 6 pentru Camera Deputaţilor, a acuzat anticipat USL că va frauda alegerile parlamentare.

"ARD atrage atenţia asupra punerii în funcţiune a maşinii de furat voturimarca USL. USL pregăteşte o fraudă electorală similară cu cea de la referendumul din vară, de aceea cerem alegătorilor să vină la vot şi să voteze ARD, singura forţă politică ce se opune USL", a spus candidata.

Aceasta a lansat un mesaj şi la adresa preşedinţilor secţiilor de votare, spunându-le că riscă să se aleagă cu dosare penale dacă fraudează votul, dar şi la adresa autorităţilor locale. "Le cerem tuturor celor care poartă răspunderea procesului electoral la nivel local şi naţional să refuze să facă jocul USL şi să refuze să fure voturi în numele USL. ARD face un apel către români să meargă duminică la vot pentru a nu-i lăsa pe baronii locali ai USL să decidă câştigătorii în numele lor", a spus candidata.

Coste a mai spus că "un vot pentru ARD este un vot împotriva USL, iar orice altă variantă înseamnă un vot risipit", cerându-le şi observatorilor în alegeri vigilenţă, deoarece "disperarea USL este imensă, şi de aici tendinţa de a fura voturi va fi foarte mare".

Întrebată de jurnalişti pe ce se bazează când face aceste afirmaţii, candidata a spus că a primit semnale din teritoriu, de la reprezentanţi ai ARD care vor fi în birourile secţiilor de votare din judeţ şi care au mai fost în secţii de votare şi înainte.

În aceeaşi conferinţă de presă candidata a făcut, în premieră, şi o altă acuză la adresa contracandidaţilor săi, şi anume că "se umblă cu mită electorală". "Să ştiţi că nu stăm nepăsători. Se umblă la greu cu mită electorală. Foarte mult şi cel mai mult în mediul rural. Se oferă bani. Acuma nu se mai merge cu produse, se oferă bani", a spus ea. Întrebată, din nou, pe ce se bazează, Coste a explicat că acest fapt e de înţeles de vreme ce atunci când candidaţii ARD bat la uşi, oamenii le spun că "au fost deja" alţii pe la ei.

Ea a exemplificat şi cu un episod petrecut la începutul campaniei electorale, în comuna Toboliu, amintind de strategia candidaţilor ARD de a împărţi "ARDei" locuitorilor de pe colegiile în care candidează: "Ne-am dus şi le-am dat seminţe de ardei. Un locuitor a luat plicul şi a fugit repede, iar după două minute a venit şi mi-a aruncat seminţele în faţă: "Cu asta veniţi la noi?", zice. "Am crezut că sunt înăuntru euro"", a declarat Adelina Coste.

fluturas anti ard.jpgCa o radiografie a campaniei, Coste a spus că cei din USL au practicat o campanie murdară şi a exemplificat că în unele locuri, la ţară, au fost împărţite flyere cu mesaje neplăcute la adresa Alianţei.

Într-unul dintre aceste pliante, puse şi la dispoziţia jurnaliştilor, apare desenat chipul lui Băsescu cu mesajul "NU LĂSA RĂUL să te ARDă din nou la buzunare".

Pe de altă parte, ea a amintit şi iniţiativele pe care le va promova dacă va fi aleasă palamentar: o structură în cadrul CEC şi ulterior chiar o bancă menită să acorde împrumuturi pentru cofinanţarea de proiecte pe fonduri structurale, susţinerea producătorilor locali prin aplicarea legii camerelor agricole şi a programului prima fermă, dar mai ales extinderea serviciilor medicale de urgenţă în mediul rural.