Şefa grupului aleşilor PDL din Consiliul Local, Adelina Coste, se arată nemulţumită de o serie de propuneri din proiectul taxelor şi impozitelor publice pentru anul 2014 propus de municipalitate.

Coste a subliniat, joi, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul partidului, că refacerea zonării fiscale nu este justificată. "Creşterea calităţii vieţii riveranilor prin unele investiţii publice înseamnă, de fapt, o revenire la normalitate prin alinierea zonelor la un minimum de decenţă urbană, care nu poate fi taxată ca un beneficiu. Timp de zeci de ani aceşti oameni au plătit biruri locale fără a primi mai nimic în schimb", a spus Adelina Coste, referindu-se la faptul că unii orădeni vor plăti mai mult după ce străzile pe care locuiesc au fost modernizate.

PDL-ista consideră, de asemenea, că desfiinţarea abonamentelor de parcare valabile pe o singură stradă şi înlocuirea acestora cu unele valabile în tot oraşul, dar mai scumpe, este "un cadou otrăvit, având în vedere că numărul parcărilor marcate cu vopsea albă scade de la o zi la alta".

"Nu putem fi de acord cu majorarea la limita maximă, cu 20%, a taxelor de publicitate pentru firmele luminoase afişate la sediile companiilor. Aceste taxe au crescut şi anul trecut cu 10%, mediul de afaceri local este şi aşa suprafiscalizat, şi nu suntem de acord nici cu majorarea între 15 şi 19% a impozitelor pe terenurile agricole intravilane", a mai spus Coste.

Totuşi, a adăugat aceasta, "cea mai scandaloasă creştere" este cea a taxei pentru transportul persoanelor decedate la capelele din Cimitirul Municipal, care se va tripla, de la 50 la 150 lei.

PDL-ista i-a îndemnat pe orădeni să se prezinte la dezbaterea publică pe această temă, programată pe 13 decembrie, şi să-şi spună nemulţumirile. "Eu aştept foarte mulţi orădeni la această dezbatere, pentru că numai aşa vom putea schimba ceva. Altfel, maşina de vot a USL funcţionează în Consiliul Local", a spus Coste.