Preşedinta organizaţiei de femei a PDL şi în acelaşi timp secretrul general adjunct al organizaţiei judeţene, Adelina Coste, nu se teme că primarii PDL din judeţ vor migra spre USL, aşa cum se întâmplă în alte zone ale ţării. "Vreau să apreciez solidaritatea primarilor noştri care nu au avut urechea la chemările de sirenă din partea PNL-ului şi PSD-ului şi vreau să vă spun că aceste sirene cântă şi acum neîntrerupt. Dar totuşi, am rămas un partid unit şi primarii noştri sigur vor câştiga alegerile locale şi sigur ne vor consolida şi numărul de consilieri locali. Mă bucur că nu au cedat atâtor presini care s-au făcut asupra lor", a spus Coste joi, în conferinţa de presă de la partid.

Întrebată cum stă PDL cu întocmirea listelor de candidaţi, Coste a adăugat că acestea sunt aproape finalizate, atât în judeţ cât şi la Oradea.

Coste a criticat şi lipsa de constanţă a USL, uniune ale cărei partide spuneau iniţial că vor avea candidaţi pe liste comune iar în final au candidaţi separaţi.

În acest context, ea a criticat şi atitudinea şefului PNL Bihor, Cornel Popa care de Paşti, a amplasat, pe diverse drumuri din judeţ panouri cu urări de sărbători. "Mi s-a părut foarte neortodox acest demers, ţinând cont că a fost folosit cu ocazia sărbătorilor de Paşte, în scop politic. Domnul senator Popa a ţinut să ureze tuturor bihorenilor excesiv şi în mod strident şi exagerat urările de Paşti folosindu-le în scop electoral", a zis Coste.

Secretarul general adjunct al PDL a mai vorbit, într-un mod alambicat, şi despre banii cu care au fost făcute aceste panouri, făcând apropo că au fost făcute din bani publici. "Stau să mă întreb, pentru că ştiu ce costuri implică a folosi în campanie acele panouri, acest buget al domnului Popa de unde a apărut? Ţinând cont că dânsul aduce bani foarte mulţi în judeţ, mă gândesc că aceşti bani pe care îi aduce în judeţ şi pe care nu uită să îi menţioneze în fiecare conferinţă de presă au fost folosiţi şi în acest scop electoral, chiar în zi de Paşti", a spus PDL-ista.