După ce, zilele trecute, preşedintele executiv al ALDE Bihor Octavian Bara a declarat că principalul contracandidat al primarului Ilie Bolojan este CET-ul, dorind să evidenţieze însă că edilul este imbatabil la alegerile locale din acest an, social-democraţii orădeni plusează.

Consilierul local PSD Adelina Coste s-a declarat convinsă, joi, într-o conferinţă de presă, că cel mai mare contracandidat al edilului liberal este cetăţeanul orădean. "Contracandidatul domnului Ilie Bolojan este orădeanul nemulţumit de taxele mari pe care trebuie să le plătească, pentru că Primăria este foarte împovărată. (...) Este orădeanul care n-a avut apă caldă, apă rece, n-a avut căldură, dar a plătit facturi. Este orădeanul care va lua atitudine în acest an", a declarat Coste.

Întrebată de jurnalişti dacă PSD le oferă orădenilor nemulţumiţi o alternativă la primarul Ilie Bolojan, social-democrata a reamintit că filiala din care face parte are în lucru cinci variante pentru candidatul la Primăria Oradea şi că până la finalul acestei luni preşedintele Ioan Mang va anunţa cine intră oficial în cursă. Cei cinci posibili candidaţi ai PSD Bihor sunt prefectul Claudiu Pop, şeful AJOFM Bihor, Békési Csaba, şeful AJPIS Bihor, Felix Cozma, omul de afaceri Eduard Debelka şi Adelina Coste.

În aceeaşi conferinţă de presă, PSD-ista a mai spus că a aflat cu satisfacţie că specialiştii Primăriei au ţinut cont de propunerile grupului de consilieri PSD referitoare la impozitarea clădirilor nerezidenţiale deţinute de persoane fizice şi vor să reducă acest procent de la 1 la 0,6%. "S-ar putea ajunge şi la un procent de 0,3%, cum am propus noi. Dacă ţinem cont că sunt liberali şi ar trebui să susţină mediul de afaceri, eu cred că numai cu vorba susţin mediul de afaceri", a mai spus Adelina Coste.