Într-o conferinţă de presă desfăşurată joi la sediul partidului, consilierul local PDL Adelina Coste şi-a exprimat îngrijorarea faţă de procesul de reorganizare a Electrocentrale Oradea, societate aflată în stare de insolvenţă. Nemulţumirea principală a lui Coste a fost desemnarea brăileanului Stănel Necula în funcţia de administrator special, după ce a fost propus Adunării Generale a Acţionarilor de către primarul Ilie Bolojan.

Consilierul local a declarat că aflase din BIHOREANUL cum, cu el la cârmă din funcţia de director, CET Brăila a intrat în faliment şi, din februarie 2012, nu a mai putut furniza căldură locuitorilor. "Nu ştiam nimic despre acest domn, doar ce am citit în presa locală şi apoi m-am documentat şi în presa din Brăila. CV-ul dânsului ne-a fost prezentat înainte de şedinţă şi, sincer, pe domnul Stănel Necula nu-l recomandă nimic pentru a prelua funcţia de administrator special al CET. Singura lui legătură cu acest domeniu au fost cele 8 luni cât a condus CET Brăila, care a intrat în faliment, iar mai apoi principala sursă de cash-flow a societăţii a fost vânzarea de fier vechi", a declarat Adelina Coste.

PDL-ista a mai dezvăluit că a încercat să-i pună câteva întrebări legate mai ales de experienţa de la CET Brăila chiar în şedinţa AGA de luni, însă Necula s-ar fi eschivat. "Mi-a spus că vrea să considere experienţa de acolo un capitol închis", a spus Coste, care a precizat că, de altfel, a fost singurul membru al AGA care s-a abţinut de la votul de investire a brăileanului în funcţia de administrator special, dar şi de la cel prin care lui Necula i s-a stabilit remuneraţia.

"A cerut şi a primit 1.500 de euro net pe lună. Consider că este imoral să aibă un salariu mai mare decât cel al directorul general al CET. De altfel, potrivit legii, directorul general al CET nu are voie să aibă venit mai mare decât un viceprimar", a spus Adelina Coste.

Cum Stănel Necula nu a prezentat în faţa AGA măsurile pe care intenţionează să le ia şi, mai mult, s-a eschivat să răspundă interpelărilor Adelinei Coste, aceasta a pregătit un set de întrebări pentru administratorul special al Electrocentrale.

Consilierul local vrea să ştie dacă Necula va apela, pe comisioane mari, la societăţi de recuperare pentru încasarea datoriilor de la asociaţiile de proprietari, aşa cum s-a întâmplat la CET Brăila, dacă acesta vrea să vândă mijloacele fixe dezafectate ale de la CET ca fier vechi pentru asigurarea de lichidităţi, dacă va propune majorarea preţului de livrare a gigacaloriei pentru populaţie, ambele măsuri după modelul Brăila, dar şi dacă plănuieşte să reducă salariile personalului din conducerea Electrocentrale.

"Îi dau timp domnului Necula să pregătească răspunsuri pentru aceste întrebări şi sper ca la şedinţa extraordinară de sâmbătă să le auzim în plen", a spus Adelina Coste.