Adelina Coste, secretara generală adjunctă a PDL Bihor şi în acelaşi timp şefa Cancelariei Prefectului, a criticat joi, într-o conferinţă de presă, atât formarea alianţei USL cât şi comportamentul preşedintelui PNL Crin Antonescu şi al preşedintelui PSD Victor Ponta la congresul UDMR desfăşurat în Oradea la sfârşitul săptămânii trecute.

"Am constatat că Partidul Naţional Liberal e asemenea murăturilor de iarnă, se poate găsi în orice borcan. Ştim bine că după ce s-a situat în centru-dreapta, formând cu Partidul Conservator acel ACD, peste o săptămână a făcut o piruetă şi s-a situat alături de PSD făcând o alianţă de centru-stânga pe care eu vreau să o numesc numai uniune socialistă", a declarat Adelina Coste, în cadrul conferinţei de presă.

Mai mult, referindu-se la alianţele pe care le face, Coste a caracterizat PNL ca fiind un "partid de plastelină". "Dincolo de faptul că sintagma social-liberală este o monstruozitate, consider PNL ca un partid de plastelină, care poată să facă orice combinaţie".

În aceeaşi conferinţă de presă, Adelina Coste a declarat că "atunci când ajungi într-o casă, trebuie să ştii cum să te comporţi", referindu-se la vizita lui Crin Antonescu şi Victor Ponta la congresul UDMR din Oradea. "Mai bine te abţii dacă nu eşti în stare de maniere elegante. Aici mă refer la cuplul Ponta-Antonescu, care în weekend-ul trecut a fost prezent la un congres care a fost organizat impecabil de către UDMR. Eu am fost profund deranjată de un anumit comportament al dânşilor, pe care nu mă feresc să îl consider mitocănie", a mai spus Coste.

"Pe tot parcursul congresului, pe care l-am urmărit în direct, acest cuplu nu a încetat să se amuze copios şi să facă băşcălie de tot ce se întâmplă în jur. Nu se poate să te comporţi în acest fel atunci când tu ai venit cu un anumit scop, acela de a seduce gazda", a mai afirmat Adelina Coste.

Concluzia acesteia a fost aceea că USL este "complet lipsită de bun simţ". "Uniunea Socialistă, cum vreau eu să o numesc este o construcţie încropită, profund frustrată, dominată de resentimente şi complet lipsită de bun-simţ", a încheiat Adelina Coste.