Cafeneaua "Famous place" din strada Vasile Alecsandri a fost deschisă joi seară, când proprietarii Adrian Alexandrescu, arbitru internaţional de polo şi fost vicepreşedinte al FC Bihor, şi afaceristul Felix Buzgău, membru în biroul PSD Oradea, şi-au primit oaspeţii cu gustări, şampanie, vin, dar şi cu un cocktail special al casei.

Printre cei veniţi să vadă cum arată cel mai nou local din "Dorobanţiul" de Oradea s-au numărat şi Călin Mocan, şeful Gărzii de Mediu Bihor, Florin Birta, preşedintele CSM Oradea, şi Marius Chipurici, fost şef al Direcţiei pentru Tineret Bihor.

Interiorul cafenelei are un decor special, cu pereţi acoperiţi cu tapet în numeroase culori, pe care au fost urcate tablouri ale mai multor celebrităţi ale lumii muzicale şi nu numai, precum Christinei Aguilera, Michael Jackson sau Tupac.

Detaliile care completează întreaga atmosferă sunt candelabre fie acoperite cu franjuri, fie din sticlă fie cu lumânări, dar şi barul ornat cu fier. "Întreg designul de interior este meritul prietenei noastre Carmen Silaghi. I-am lăsat mână liberă şi a creat un interior nebunesc", a spus Felix Buzgău.

Adrian Alexandrescu, fiul fostului preşedinte al FC Bihor, Gheorghe Alexandrescu, a explicat că ideea a fost aceea de a crea un local diferit în oraş, în care orădenii să se poată simţi ca nişte celebrităţi. "Am vrut să le oferim ceva special pentru că merită. Sperăm că ideea va fi gustată", a spus acesta.

Pe partea de ofertă, "Famous Place" serveşte un scotch numit exact ca şi localul şi colaborează cu o singură firmă importatoare de produse. "Lucrăm numai cu produse de brand pe care le folosim şi pentru prepararea cocktailurilor, nu vrem să alegem altceva doar pentru că este mai ieftin", a precizat Micky Puşcaş, managerul cafenelei. El a mai spus că, din această cauză, şi preţurile practicate vor fi "cu un leu sau doi" mai mari decât în celelalte cafenele.

Mai mult, Micky afirmă că va face localul să fie cât mai "eco". "Vom încerca să devenim o cafenea cât mai ecologică. Am cumpărat mai mult produse în cutii din aluminiu şi nu sticlă, vom separa resturile şi le vom recicla", a completat el.

"Famous Place" va fi deschis în fiecare zi de dimineaţa până seara, iar la sfârşit de săptămână orarul se prelungeşte până târziu în noapte. Pe viitor, proprietarii anunţă petreceri cu DJ, dar şi internet gratuit pe table PC, pe care vor fi afişate şi meniurile.