Cunoscut, valoros şi influent într-un vestiar, atacantul Adrian Anca a fost convins de conducerea Luceafărului să joace cel puţin până în vară pentru echipă, iar săptămâna trecută a făcut şi primul antrenament cu noii săi colegi.

"Sincer, aşteptam să fiu abordat de cei de la FC Bihor, dar nu s-a întâmplat nimic. Să mă fi dus eu la ei, să mă ofer? În niciun caz. Nu mi-e mie scris să ajung la FC Bihor", a declarat Adrian Anca despre echipa fanion a judeţului, în care s-a "născut" şi s-a format ca fotbalist. "Sunt acasă din septembrie. Adică în urmă cu trei luni dădeam goluri în Liga I şi nu aş fi putut să ajut Bihorul? N-a fost să fie", a adăugat atacantul, vizibil dezamăgit.

Fotbalistul a afirmat că a ales Luceafărul Oradea, după o discuţie cu prefectul Gavrilă Ghilea, care deţine clubul. "I-am promis că am să-l ajut când revin acasă şi m-am ţinut de cuvânt", a spus Anca.

Acum îl regretă şi conducerea FC Bihor. "Ne trebuia nu numai un jucător ca el, dar şi un om ca el. Iniţial mă gândisem că poate fi o soluţie perfectă pentru noi, însă, la câteva zile, l-am văzut la televizor declarând că se dedică producţiei de vinuri. Am crezut că a abandonat activitatea fotbalisitcă", a declarat Ioan Lucian. Preşedintele FC Bihor a adăugat că va lua totuşi legătura cu jucătorul: "Poate, din vară, reuşim să-l convingem să evolueze pentru club".

Adrian Anca va împlini luna viitoare 34 de ani, este tatăl unui băieţel de patru ani şi al unei fetiţe de un an şi susţine că depărtarea de cei dragi l-a convins să vină acasă definitiv. Asta, deşi FCM Târgu Mureş, echipă despre care jucătorul susţine că este foarte serioasă, l-a ofertat, pentru veleităţile de golgheter.