Agonia clubului de fotbal FC Bihor a luat sfârşit marţi, după ce la Curtea de Apel Oradea s-a judecat recursul împotriva declanşării falimentului pronunţat în luna octombrie de Tribunalul Bihor.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Curtea a respins "ca nefondat" recursul declarat de FC Bihor, "în contradictoriu cu intimaţii creditori Szatmari Alexander Ştefan, Muzsnay Zsolt, SC Trameco SA, DGRFP Cluj-Napoca prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bihor, Dulău Dorin Raul şi lichidator judiciar RVA Oradea Insolvency Specialists SPRL", respectiv împotriva sentinţei de intrare în faliment, pronunţată de Tribunal pe 6 octombrie 2015.

Sentinţa este irevocabilă, astfel că, după o activitate de peste o jumătate de secol, FC Bihor a devenit istorie. Practic, hotărârea Curţii de Apel Oradea a consfiinţit desfiinţarea clubului.

"În contextul în care a fost respinsă solicitarea noastră, e normal să urmeze procedura de faliment. Eu respect întru totul hotărârea instanţelor de judecată. Acestea nu se comentează, se execută. Îmi pare foarte rău că acest club, cu o tradiţie seculară, putem spune, a murit, dar fotbalul în Oradea garantez eu că nu va muri şi noul FC Bihor va duce mai departe tradiţia clubului fanion. În tot răul e şi un bine, pentru că noul club va porni de la zero, fără nici o datorie, deci sintagma "gaură neagră" nu va mai exista în fotbalul orădean. Regele a murit, trăiască regele! Şi FC Bihor va renaşte!", a declarat BIHOREANULUI, Mircea Fodor, preşedintele executiv al clubul orădean, imediat după aflarea veştii.

Fodor a spus că aşteaptă şi motivarea scrisă a deciziei instanţei, "pentru că vreau să mă informez şi eu şi să văd mai exact ce înseamnă acest lucru", dar, "în mod normal, cu prima echipă nu mai putem evolua în campionat".

"Sper să mai putem salva totuşi Centrul de copii şi juniori, pentru că echipele sunt în campionat şi majoritatea ocupă locuri fruntaşe", a precizat Fodor, referindu-se la un nou proiect, care prevede înfiinţarea unui club, ce ar urma să preia grupele de la Centrul de Copii şi  Juniori, cu ajutorul părinţilor copiilor care activează aici.

Pe de altă parte, soluţia dată marţi de instanţa orădeană era aşteptată. Începutul de an 2016 a adus cea mai critică perioadă la FC Bihor, după ce în decembrie clubul a rămas fără sediu, iar săptămâna trecută a rămas şi fără antrenor. 

Citiţi pe această temă şi articolul "FC Bihor, aproape de colaps! A rămas şi fără sediu, şi fără antrenorul Mănăilă"