Clubul CSM Oradea a anunţat, pe site-ul oficial, că noul conducător de joc al echipei orădene de baschet va fi Branko Mirković, de origine sârbă, dar care joacă pentru naţionala Bulgariei.

Noul jucător al Oradiei vine la la echipa Tsmoki Minsk, multiplă campioană a Belarusului şi participantă în Liga VTB, cea mai valoroasă competiţie regională de baschet.

Vestea i-a suprins pe unii dintre fanii echipei, care sperau ca, pe această poziţie, la CSM CSU Oradea să rămână americanul William Franklin. La finalul campionatului trecut, fostul căpitan al CSM CSU Oradea a dat de înţeles că vrea să petreacă mai mult timp cu familia. Deocamdată, însă, oficialii clubului orădean nu au făcut precizări despre contextul despărţirii de Franklin.

În vârstă de 33 de ani, Mirković a jucat, sezonul trecut, 28 meciuri în Liga VTB şi 12 în FIBA Europe Cup. Potrivit csmoradea.ro, el a avut câte 9.7 puncte şi 4.7 pase decisive pe meci în primele două competiţii, respectiv 1.5 şi 1.4 intercepţii pentru 10.7 şi 12.2 la eficienţă în peste 28 minute pe meci în cele două competiţii. El a avut 76 coşuri de trei puncte marcate în 40 meciuri oficiale, exceptând campionatul din Belarus.

Pe lângă titlul de campion, obţinut în sezonul 2015/16, Mirković s-a clasat pe locul al 12-lea în Liga VTB, contribuind la fiecare din cele nouă victorii repurtate de bieloruşi. El a fost liderul echipei sale la pase decisive, intercepţii şi procentajul aruncărilor libere (unde a avut 38/39).

Mirković a fost campion al Bulgariei în 2010 şi a câştigat de trei ori consecutiv campionatul şi cupa în Belarus (2014, 2015 şi 2016). El a triumfat în Liga Balcanică (BIBL) în sezonul 2008/09, la ediţia inaugurală a competiţiei. De asemenea, a fost finalist al campionatului din Bosnia-Herţegovina, în 2011.

În campaniile de calificare pentru EuroBasket 2015, baschetbalistul a fost liderul echipei sale naţionale la minute de joc, respectiv puncte şi pase decisive.

Citeşte şi: 

Bosniacul Muhamed Pašalić a semnat cu CSM CSU Oradea

Campionii suntem noi! Evoluţia spectaculoasă a echipei de baschet a transformat acest sport în fenomen social